Verse melk 60 dagen houdbaar door nieuw procedé

Naar eigen zeggen heeft de Australische firma Naturo een methode gevonden om de houdbaarheid van gekoelde verse melk te verlengen tot 60 dagen. Daarmee is de beschikbare tijd voor transport en verwerking van verse melk dubbel zo lang dan bij verse melk die conventioneel gepasteuriseerd is.

De CEO van de onderneming Naturo, Jeff Hastings, geeft geen uitleg over het nieuwe proces, maar verklaarde wel dat de melk niet wordt ‘gekookt’ waardoor meer vitamines en enzymen behouden blijven dan bij pasteurisatie.

Goedgekeurd

Ook zegt Hastings dat de uitvinding van het nieuwe procedé de grootste doorbraak in de zuivelindustrie is sinds de ontdekking van het pasteuriseren in 1864. Inmiddels is het procedé door een onafhankelijk Australisch wetenschappelijk onderzoeksinstituut getest en gevalideerd. De Australische autoriteit voor voedselveiligheid (DFSV) heeft zijn goedkeuring gegeven voor de toepassing van de nieuwe methode. De DFSV kwam tot de conclusie dat de methode meer ziektekiemen doodde dan pasteurisatie.

Transport per schip

Voor de verse melk met langere houdbaarheid heeft Naturo het vooral gemunt op de export. Belangrijke exportmarkten zoals Japan, China, Maleisië, Singapore en Indonesië kunnen dan per schip van verse melk worden voorzien. Transport over water is aanzienlijk goedkoper als transport per luchtvracht.

Tekst: Katrin Berkemeier – Bron: AgE

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email