Bouwen voor de (robot)koe

Op Donderdag 19 maart 2020 organiseert AgriMedia Trainingen een combinatie training; bouwen voor de koe en robotmelken. 

Bouwen voor de koe en robotmelken

In de interactieve training bouwen voor de koe en automatisch melken leer hoe je aan de hand van de parameters ruimte, klauwgezondheid en pensvulling kunt vertrouwen op de zelfredzaamheid van automatisch gemolken koeien.

Die zelfredzaamheid is hard nodig, de gemiddelde grootte van een gezinsbedrijf zal over tien jaar 150 melkkoeien zijn. Een nieuwe stal moet minstens 25 jaar mee, te klein denken is dus catastrofaal. Als je zelfredzame koeien wil houden die moet je leren om te denken vanuit de koe om hun leefomgeving zo in te richten dat koeien met minimale interventie hun lactatie doorlopen. Daarvoor zijn een diep en zacht ligbed, een vreetplaats en een stressvrije afkalflijn nodig.

In deze training leer je denken vanuit de koe en bouwen vanuit haar behoeften. In stallen met melkrobots is het des te belangrijker dat de koe graag naar de robot komt en zelf de dagelijkse routine doorloopt. De eerste en moeilijkste opgave in deze training is de koe met rust laten en vertrouwen op het systeem. De tweede opgave is de minst leuke: leunen op informatie die je krijgt via de pc en het werk leren organiseren op protocolmatige wijze, ondanks de extra vrijheid die de melkrobot je geeft.

De training wordt gegeven door Bert van Niejenhuis.

Aanmelden ❯

Programma

9.30 uur Inloop
10.00 uur Opening door AgriMedia
10.05 uur Deel 1
12.00 uur Lunch
12.45 uur Deel 2
14.30 uur Afsluiting onder genot van een drankje

Praktische informatie

Datum Donderdag 17 oktober 2019
Locatie Agrimedia, Wageningen
Kosten Elite- (en Veehouderij Techniek) abonnees betalen € 199,-. De normale toegangsprijs bedraagt € 259,-. Bij afname van meerdere trainingen ontvangen Elite-abonnees een extra korting van €30,- op elke extra training.

Over de trainer

BertBert is geboren op 28 September 1978 in Delfzijl. Zijn ouders zijn opgegroeid op een melkveebedrijf waar hij het grootste deel van zijn vakantietijd heeft doorgebracht. Als gekwalificeerd dierenarts werkt hij een aantal maanden op een Russisch melkveebedrijf aan een klauwgezondheidsprogramma. Direct na het afstuderen start Bert als dierenarts en werkt hij 90% van zijn tijd met melkvee. In 2011 wordt Bert mede-eigenaar van deze praktijk . In 2008 is Bert als trainer gestart bij CowSignals® en verzorgt hij lezingen en workshops in Europa, Azië en Noord-Amerika. In 2014 is Bert Master trainer geworden. Naast zijn werk was hij voorzitter van diverse kennisstudiegroepen en organiseerde hij mede een jaarlijkse conferentie voor dierenartsen.


MEER TRAININGEN ❯