Jongveesignalen

Op donderdag 16 januari 2020 organiseert AgriMedia Trainingen een training in samenwerking met de wereldwijd opererende CowSignals®  Training Company. 

Eerdere trainingen hebben de focus gehad op bijvoorbeeld de signalen rond vruchtbaarheid en voer. Vandaag ligt de focus op jongvee.

Jongveesignalen

De opfok van kalf tot vaars kost tijd en geld, maar jongvee is wel de toekomst van het bedrijf. Na de opfok moet een vaars volledig klaar zijn gestoomd om melk te gaan produceren. Toch slagen veel veehouders er niet zonder meer in de vaarzen op 23 of 24 maanden af te laten kalven en is de uitval te hoog. Diarree, luchtwegaandoeningen en tekortkomingen in de voeding zijn hiervoor belangrijke oorzaken.

De eerste 100 levensdagen zijn het meest kritisch en goed of fout management ligt ten grondslag aan het latere succes. Als in elke fase van de groei en ontwikkeling het opfokproces op de juiste manier wordt doorlopen, kun je kwalitatief hoogwaardige vaarzen met rendement opfokken door elke dag de behoeften van het kalf zeker te stellen. Als je dat slim aanpakt, levert het ook nog eens meer tijd op.

In de training jongveesignalen leer je hoe je de essentiële aspecten van het opfokproces goed en snel doorloopt door zorgvuldig en slim te werk te gaan en logisch te denken.

De training wordt gegeven door Bert van Niejenhuis.

Aanmelden ❯

Programma

9.30 uur Inloop
10.00 uur Opening door AgriMedia
10.05 uur Deel 1
12.00 uur Lunch
12.45 uur Deel 2
14.30 uur Afsluiting onder genot van een drankje

Praktische informatie

Datum Donderdag 17 oktober 2019
Locatie Agrimedia, Wageningen
Kosten Elite- (en Veehouderij Techniek) abonnees betalen € 199,-. De normale toegangsprijs bedraagt € 259,-. Bij afname van meerdere trainingen ontvangen Elite-abonnees een extra korting van €30,- op elke extra training.

Over de trainer

BertBert is geboren op 28 September 1978 in Delfzijl. Zijn ouders zijn opgegroeid op een melkveebedrijf waar hij het grootste deel van zijn vakantietijd heeft doorgebracht. Als gekwalificeerd dierenarts werkt hij een aantal maanden op een Russisch melkveebedrijf aan een klauwgezondheidsprogramma. Direct na het afstuderen start Bert als dierenarts en werkt hij 90% van zijn tijd met melkvee. In 2011 wordt Bert mede-eigenaar van deze praktijk . In 2008 is Bert als trainer gestart bij CowSignals® en verzorgt hij lezingen en workshops in Europa, Azië en Noord-Amerika. In 2014 is Bert Master trainer geworden. Naast zijn werk was hij voorzitter van diverse kennisstudiegroepen en organiseerde hij mede een jaarlijkse conferentie voor dierenartsen.


MEER TRAININGEN ❯