Management

Hochwald en Friesland Campina: minder kilometers door uitruilen van melk

Vanaf november 2023 ruilen de Nederlandse zuivelonderneming Friesland Campina en de Duitse zuivelonderneming Hochwald melk van enkele ledenmelkveehouders uit. Dit resulteert in een kostenbesparing voor beide ondernemingen en verkleint de jaarlijkse CO₂-emissie met meer dan duizend ton.

Volgens een persbericht van Friesland Campina transporteren beide ondernemingen melk van enkele leden vanaf volgende maand naar een productielocatie van de andere zuivelonderneming. Friesland Campina brengt melk van enkele Duitse leden naar productielocaties van Hochwald in Duitsland en Hochwald brengt dezelfde hoeveelheid melk van eigen leden in de grensstreek naar de Nederlandse productielocatie van Friesland Campina in Veghel.

Voor de betrokken ledenmelkveehouders verandert er niets. De directeur van Hochwald, Detlef Latka, benadrukt dat door de samenwerking voor de leden van beide coöperaties niets dan meerwaarde ontstaat. Voor het overige blijven de ondernemingen gewoon concurrenten, zoals ze dat nu ook zijn.

Tekst: Corinna Stracke

Bron: Friesland Campina   

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?