NIEUWS


Record: koe verkocht voor bijna twee miljoen dollar

22 jun 2022

In de VS is een meerkalfs koe plus een pakket van haar afkomstige drachten verkocht voor meer dan 1,8 miljoen euro.


Bloedsneltest voor dracht

22 jun 2022

Het bedrijf Idexx Laboratories heeft de Alertys Ruminant Pregnancy Test op de markt gebracht. Met de test is het mogelijk op basis van bloedserum of -plasma vanaf 28 dagen na de inseminatie op drachtigheid te testen.


EU: Slachtkoeien worden minder goed betaald

22 jun 2022

De slachtkoeprijs in de Europese Unie blijft dalen. Gemiddeld wordt voor oude koeien in de handelsklasse O3 449,26 euro per 100 kg geslacht gewicht betaald. Dat is 0,8 procent minder dan een week eerder.

Wereldwijd unieke James Farm sluit de kringloop van grond naar mond

22 jun 2022 | Kennispartner

James Farm is een uniek landbouwbedrijf. Met varkens, kippen, koeien, een kleine slachterij, zuivelverwerking, groentetuin én boerderijwinkel heeft het bedrijf de hele keten in eigen hand. Dankzij de samenwerking met een exclusieve hotelketen vinden de duurzame en diervriendelijke producten hun weg van grond tot mond.

Global Dairy Trade: gemiddelde prijs 1,4 procent gedaald

22 jun 2022

De gemiddelde prijs van alle verhandelde zuivelproducten op het internationale handelsplatform Global Dairy Trade is met 1,4 procent gedaald. Dat bleek tijdens de tweede juni-veiling op 21 juni.


Zure zouten goed gebruiken

21 jun 2022 | Premium

Zure of anionische zouten worden vaak toegepast in de preventie van melkziekte. Hierbij worden enkele veelvoorkomende fouten gemaakt. Waarop moet je letten om juist die fouten niet te maken?

Met genomische gezondheidskenmerken hoge levensproducties halen

21 jun 2022 | Kennispartner

De veestapel van Van Creij Dairy in Haps (NB) presteert op hoog niveau. Melkveehouder Rob van Creij werkt sinds anderhalf jaar met genomics en selectie-index DWP$ om de kwaliteit verder te verbeteren. “Koeien met een hoge Dairy Wellness Profit geven gewoon minder gedoe”.

Functies van ontstekingen

15 jun 2022

Zelfs is bewezen dat ontsteking een kritisch proces is bij de ontwikkeling van weefsel, inclusief uierweefsel tijdens de dracht. Ontsteking moet dus worden beschouwd als een normaal onderdeel van de biologie en alleen als problematisch als het ongereguleerd is of excessief wordt.