NIEUWS


Henry van Ittersum op Melken voor Morgen over meer rendement uit eiwit

27 okt 2021 | Premium

Melken voor morgen sprak gisteren Harry Ittersum, voeradviseur en naar eigen zeggen ‘een echt praktijkbeest’. Hij praat ons bij over het behalen van het optimale rendement van een koe.


Koeien en koegedrag herkennen met drone

27 okt 2021

Nederlandse wetenschappers van de WUR bestuderen de mogelijkheden om met behulp van kunstmatige intelligentie koeien vanuit de lucht te monitoren met drones. Hebben dierverzorgers binnenkort een vliegbrevet nodig?


GDT: tendens melkprijs is stijgende

27 okt 2021

Sinds september 2021 stijgen de prijzen voor zuivelproducten op het digitale handelsplatform Global Dairy Trade. De gemiddelde prijs van de verhandelde zuivelproducten pluste op de tweede handelstermijn van oktober met totaal 2,2 procent en ligt daarmee op 4.061 dollar per ton. Vooral de boter- en lactoseprijs is met 4,7 respectievelijk 5,9 procent flink gestegen.  


Goedkoper melken met AMS

27 okt 2021 | Premium

Melkrobots kunnen duur worden in het gebruik. De belangrijkste stelschroeven om op dagelijkse basis op kosten te besparen.

Apollo Farm Control: complete controle en overzicht

27 okt 2021 | Kennispartner

Het is een uitdaging om in deze tijd een duurzame en winstgevende melkveehouder te zijn. Eenvoudige en innovatieve oplossingen moeten aansluiten bij uw behoeften en die van uw koeien, zodat u efficiënt kunt ondernemen. Al jaren zetten wij wereldwijd onze kennis en kunde van experts in voor u als melkveehouder. Wij streven ernaar om functionele oplossingen te bieden die u ondersteunen in uw dagelijkse werkzaamheden. Daarin hebben we de volgende stap genomen: Apollo Farm Control.

Levensduur koeien op melkveebedrijven stijgt

27 okt 2021

De gemiddelde koe in 2018 werd op melkveebedrijven vijf jaar en acht maanden oud. Eind 2020 is die leeftijd gestegen naar ruim zes jaar. Dat meldt Veekijker op basis van de data-analyse van de diergezondheidsmonitoring.


Blije koe

25 okt 2021

Emoties aflezen aan de gezichten van koeien en varkens wordt binnen de vierjarige studie ‘Solaria’ onderzocht door WUR-onderzoeker Suresh Neethirajan. Het idee is de emotionele make-up van de dieren begrijpen aan de hand van videobeelden van hun gezichten’, legt Neethirajan uit.


Qatar wil eigen melkveehouderij in Oekraïne en Maleisië uitbreiden

22 okt 2021

Een megabedrijf uit de woestijnstaat Qatar heeft het plan om meerdere melkveebedrijven in Europa en Azië te vestigen. Als eerst wil het in Oekraïne en Maleisië bedrijven stichten met elk 10.000 melkkoeien.