NIEUWS

Hoe staat het met de klauwgezondheid op uw bedrijf?

10 aug 2020

Kreupelheid is een pijnlijk gezondheidsprobleem bij melkkoeien. 20 tot 30 procent van de koeien op een gemiddeld melkveebedrijf heeft een serieus klauwprobleem. De gevolgen van klauwproblemen hebben grote invloed op de levensverwachting van de veestapel. Melkkoeien worden vaak afgevoerd omdat ze niet drachtig worden, maar primair is de oorzaak vaak een klauwprobleem. Deze dieren komen vaak in een grote negatieve energiebalans, doordat ze afvallen in de transitieperiode, daarnaast laten ze vaak slecht tochtsignalen zien.

Mortellaro makkelijk herkennen

10 aug 2020

In hoeverre de ziekte van Mortellaro een probleem vormt in een koppel is snel en makkelijk af te lezen in de melkstal.


Koegebonden opfok met pleegmoeders

7 aug 2020

De Deense Familie Lassen wilde het direct na de geboorte scheiden van het kalf en de koe niet langer verdedigen. Daarom blijven de kalveren op hun bedrijf nu eerst bij hun eigen moeder en daarna bij een pleegmoeder.

Allflex Sensehub™: Tochtigheid detecteren

5 aug 2020

Op een leeftijd van 8 maanden tot een jaar worden koeien geslachtsrijp. Vanaf dan worden ze elke drie weken tochtig. Aan het eind van die periode vindt de oestrus plaats. Om koeien op tijd en bij de eerste inseminatie of embryotransplantatie drachtig te krijgen, is het van belang de tochtigheid te detecteren.

Melkprijzen juni 2020

5 aug 2020

In juni kwam de gemiddelde melkprijs volgens de berekening van zuivelNL op 32,24 euro per 100 kg standaardmelk. Dat is 0,04 cent meer dan in mei, maar ook 1,26 euro minder dan in juni 2019.  

Voorkom vruchtbaarheids-problemen door hittestress

5 aug 2020

Hittestress bij koeien leidt niet alleen op korte termijn tot productieverlies, maar kan op lange termijn ook tot vruchtbaarheidsproblemen leiden. Na een lange periode van (extreem) warm weer bleken afgelopen jaar veel koeien niet (meer) drachtig te zijn. Dit is zonde, want met de juiste voerstrategie zijn vruchtbaarheidsproblemen door hittestress goed te voorkomen.

Melkproductie anno 2035

3 aug 2020

Hoe wordt over 15 jaar melk geproduceerd? En over 30 of 50 jaar? Wetenschappers uit de VS stelden zichzelf deze vraag. Hun antwoorden zijn fascinerend.


FrieslandCampina presenteert halfjaarcijfers 2020

30 jul 2020

FrieslandCampina heeft de balans opgemaakt van het door corona abnormale eerste halfjaar van 2020. In het kort; de omzet is stabiel, de winst staat onder druk en de melkprijs lag 3,5 procent lager.