NIEUWS


Nieuw-Zeeland: tegenslag in bestrijding Mycoplasma

7 jun 2023

Tegenslag voor het ambitieuze bestrijdingsprogramma voor mycoplasma van de Nieuw-Zeelandse zuivel: bij een routinetest in melk werd onlangs een nieuw positief geval in de regio Canterbury vastgesteld.


Zo voorkom je hittestress bij kalveren

7 jun 2023 | Premium

Alle dieren binnen een veestapel hebben last van hitte. De kleinste kalveren worden nog wel eens vergeten als het gaat om hittestressbestrijding. Wat kun je doen om kalveren ertegen te beschermen?


Spaanse zuivelondernemingen willen van prijsafspraak af

6 jun 2023

De Spaanse zuivelondernemingen willen van het verbod op een niet kostendekkende melkprijs af. Het verbond van zuivelverwerkers (Fenil) is daarvoor naar de hoogste rechter gestapt.

Het effect van hittestress bij droge koeien op het ongeboren kalf

6 jun 2023 | Kennispartner

Hittestress bij droge koeien heeft invloed op de ontwikkeling van uier en placenta. Bovendien heeft hittestress niet alleen invloed op de droge koeien, maar ook op het ongeboren kalf. Het kan namelijk de levensproductie van het kalf beïnvloeden.

Behandelen of niet behandelen?

6 jun 2023 | Premium

Data die zijn ingewonnen met nieuwe studies doen vermoeden dat behandeling bij slechts 30 procent van de mastitisgevallen zinvol is. Zo luidt een van de onderzoeksbevindingen die werden gepresenteerd op editie 62 van het jaarcongres van de National Mastitis Council die begin 2023 in Atlanta in de staat Georgia (VS) plaatsvond.


Effecten van vastzetten in voerhek

31 mei 2023

In een recente studie hebben onderzoekers van Texas A&M University ontdekt dat het gedurende langere tijd vastzetten van melkkoeien in een vastzetvoerhek een negatief effect heeft op de prestaties van de koeien.


Methaan in krachtvoerbox meten

31 mei 2023

Het Beierse Landbouwinstituut LFL wil in een nieuw onderzoeksproject de methaanuitscheiding van melkkoeien nader onderzoeken. De bedoeling is In het project Methacow de methaanuitscheiding van runderen direct te meten.


Uiercontrole bij robotkoeien

31 mei 2023 | Premium

Tot controle van de uier wordt bij robotkoeien pas overgegaan als die opvalt. Routinematige controles kunnen helpen bij het voorkomen van weefselschade op de lange termijn.