NIEUWS


Vaarzenmastitis voorkomen

20 apr 2021 | Premium

Uierontsteking in de opfok of met de eerste afkalving zijn een factor van ergernis en kunnen flinke gevolgen hebben. Tips voor de monitoring en de behandeling.


GDT: Zuivelprijzen op internationale markt stabiel

14 apr 2021

Op het internationale handelsplatform voor zuivel, de Global Dairy Trade in Nieuw-Zeeland, bleven de prijzen op de laatste veiling (6 april) stabiel. De gemiddelde prijs, berekend over alle producten en verkopen steeg met 0,3 procent tot 4.081 dollar per ton product. De totale verhandelde hoeveelheid was 25.104 ton.

‘Hier wordt met plezier gemolken’

14 apr 2021 | Kennispartner

Het melkveebedrijf van de familie Ribberink heeft de laatste twee jaar een metamorfose ondergaan. Een verdubbeling van de veestapel de laatste zes jaar, een nieuwe stal én een fraaie nieuwe melkstal sieren het erf in Denekamp. ‘We hebben tot nu toe geen moeite melkers te vinden’, vertelt Sjoerd Ribberink. ‘Maar we hebben dan ook een zeer arbeidsvriendelijke melkstal.’

Beter melken

14 apr 2021 | Premium

Of er nu met de gezinsleden of met het personeel wordt gemolken, fouten sluipen er gemakkelijk in bij de melkroutine. Een controle van de routine en trainingen voor de melk(st)ers kunnen helpen.

“Genomics maken dat je het steeds beter wilt doen”

14 apr 2021 | Kennispartner

Vooroplopen in de ontwikkelingen en eruit halen wat erin zit, past bij de ondernemersgeest van het Amerikaanse familiebedrijf Swiss Lane Farms. Via genomische selectie lukte het om in relatief korte tijd de diergezondheid sterk te verbeteren.

Vijfde van melkveehouders VS stopt

12 apr 2021

Veel melkveehouders in de VS stoppen. Op slechts 31.000 boerderijen worden nog koeien gemolken. Toch blijft de totale melkproductie van het land nog steeds toenemen.


Belang microbioom moederkoe niet onderschatten

12 apr 2021

Het contact met de vaginaalkiemen van de moeder tijdens de geboorte is belangrijk, daardoor kunnen kalveren een veelzijdige darmflora opbouwen.


Ook Canada introduceert fokwaarde voerefficiënte

8 apr 2021

Lactanet Canada (melkproductieregistratie en genetica-databank) heeft een fokwaarde voor voerefficiëntie ontwikkeld die wordt ingevoerd met de fokwaardeschatting van april. De berekening van de waarde is gebaseerd op resultaten van een globaal onderzoeksprogramma naar voeropname waaraan Canada deelnam.