NIEUWS
Focus op de follikel
22 jan 2025 | PremiumEen inseminatie in de herfst waarop geen dracht volgt, kan het gevolg zijn van hete zomerdagen. Hittestress beïnvloedt namelijk de kwaliteit van de follikel die in vier tot zes maanden ontstaat.
Minder methaan betekent meer waterstof
21 jan 2025Dr. Hristov van Penn State Univrsity en zijn onderzoekspartner Susan Solomon (Massachusetts Institute of Technology) hebben het thema waterstofemissies bij melkgevende koeien onderzocht.
Hernieuwde interesse in isovetzuren in melkveevoeding
20 jan 2025In de jaren ’50 werd al gesproken over isovetzuren in rundveevoeding. Nu, decennia later, staat potentiële rol ervan bij het verbeteren van de pensfunctie, de productiviteit van melkkoeien en zelfs de duurzaamheid internationaal opnieuw in de belangstelling.
National Dairy Council: voordelige gezondheidseffecten volle melk
17 jan 2025Recent werd door het National Dairy Council een studie gepubliceerd waarin gegevens van 43.038 twintig-plussers werden meegenomen. De conclusie is dat de consumptie van volle melk een verband kent met een lagere lichaamsmassa, een smallere middel en minder voorkomen van obesitas.
Wat doen bij Mortellaro?
15 jan 2025 | PremiumWanneer volstaat klauwspray en wanneer is een wondverband noodzakelijk? Dierenartsen van de Klauwgezondheidspraktijk laten zien wat in welke situatie het meest geschikt is. De aandoening wordt ingedeeld in zes stadia van M0 tot M4.1, die bepalend zijn voor de behandeling. Deze praktische handleiding helpt dierverzorgers het ziektebeeld correct te identificeren en de juiste behandeling te kiezen.
Waarom geeft de koe weinig biest?
15 jan 2025 | PremiumWeinig biest bij de eerste melking. Soms komt het voor dat een koe zelfs niet meer dan een paar druppels biest geeft. De eerste lactatiedagen erna worden dan ook gekenmerkt door een lage productie. Wat zijn mogelijke oorzaken?
Melkproductie Duitsland gemiddeld 9.636 kg
14 jan 2025De gemiddelde melkproductie per koe in Duitsland is met 257 kg gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het controlejaar dat loopt van 1 oktober 2023 tot 30 september 2024.
Voorzorgsmaatregelen vanwege mond- en klauwzeer
13 jan 2025Minister Wiersma van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur heeft besloten om nieuwe voorzorgsmaatregelen in te stellen voor de kalversector. Het gaat om een landelijk afvoerverbod van vleeskalveren en een bezoekersverbod.