NIEUWS


Snijmaiskuilen 2019: 345 gram/kg droge stof

19 nov 2019

De snijmaïskuilen die tot nu toe geanalyseerd zijn door Eurofins Agro, bevatten 345 gram droge stof per kilo. De gemiddelde voederwaarde van de snijmaïskuilen komt uit op 989 VEM.


Biest op tweede en derde levensdag van belang voor weerstand kalf

19 nov 2019

Biest geven aan het kalf op de eerste levensdag, vooral in de eerste zes uur, is van groot belang voor het verkrijgen van een goede weerstand van het kalf. Maar ook het verstrekken van biest op de tweede en derde levensdag is belangrijk, zo meldt de Gezondheidsdienst voor Dieren.


USA: Dean Foods failliet

19 nov 2019

De Amerikaanse melkverwerker Dean Foods heeft faillisement aangevraagd. Het bedrijf is met 66 productielocaties en 15.000 werknemers de elfde grootste zuivelonderneming wereldwijd. In het thuisland is Dean Foods de tweede grootste partij.


Russen melken meer

14 nov 2019

De Russische melkproductie in januari tot september van dit jaar met 1,7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2018. In totaal werd er 24,2 miljoen ton melk gemolken waarvan 12,8 miljoen ton door traditionele veebedrijven.


Krap in ’t voer? Gisten helpen

11 nov 2019

Het voeren van gisten kan helpen in periodes wanneer er zuinig met snijmais moet worden omgesprongen, of als het rantsoen met veel stro wordt aangevuld.


Klauwverband: Voorkeur voor synthetische watten

6 nov 2019

Bij het aanbrengen van een klauwverband hebben synthetische watten de voorkeur boven natuurlijke watten.


Maisprijs 1,70 euro per procent drogestof

6 nov 2019

Het eerste deel van de maisoogst 2019 vond plaats onder goede weersomstandigheden. Daarna is er flink wat regen gevallen waardoor de oogst plaatselijk wat moeilijker ging. Behoorlijk wat percelen zijn kapot gereden. De prijs steeg gedurende de oogstperiode.


Amazing Grazing: dashboard voor standweiden

6 nov 2019

Amazing Grazing heeft een dashboard voor standweiden ontwikkeld. In het dashboard wordt inzicht gegeven in het grasaanbod. In het dashboard is te zien of de grasgroei op het streeftraject uitkomt of juist erboven of eronder.