NIEUWS


65 procent eiwit in Nederlands mengvoer komt uit Europa

27 jan 2020

Uit onderzoek van Wageningen Livestock Research blijkt dat 65 procent van het eiwit in Nederlands mengvoer in 2018 van Europese herkomst is. Daarbij gaat het om mengvoer voor melkvee, varkens, leg- en vleespluimvee en vleesvee.


Opnieuw mengen en inkuilen: invloed op voederwaarde

24 jan 2020

Mais, droge producten en bijproducten mengen en opnieuw kuilen. Het gebeurt nogal eens. Welke invloed heeft mengen en opnieuw kuilen op de voederwaarde? ILVO, het Belgische Instituut voor Landbouw-, Visserij-, en Voedingsonderzoek zocht het uit.


Hoe nauwkeurig meet de veemeetband?

22 jan 2020

Om het gewicht van een koe, pink of kalf te bepalen kun je schatten, maar voor zekerheid zul je een weegschaal moeten hebben. Dat is een prijzige aanschaf. Een veemeetband om de borstomvang te meten of een zogenoemde hipometer is aanzienlijk goedkoper. Maar zijn deze wel nauwkeurig genoeg?


Adviseursblog: Verdenkingen op mycotoxinen en preventie

18 jan 2020

Schimmels produceren onzichtbare gifstoffen die heftige gevolgen voor runderen met zich meebrengen. Vooral vruchtbaarheidsproblemen kunnen een aanwijzing zijn voor de contaminatie van voer met giftstoffen. Zekerheid over de contaminatie krijg je enkel via een voeranalyse.  


Melkprijs november 2019

17 jan 2020

De gemiddelde melkprijs die de belangrijkste Europese zuivelondernemingen uitbetalen kwam in December 2019 op 33,73 euro per 100 kg standaardmelk. Dat is 22 eurocent meer dan in oktober. In november 2018 was de gemiddelde melkprijs 3,1 procent hoger.


Melkproductie belangrijkste reden voor verlengen lactatie

15 jan 2020

De melkproductie is voor melkveehouders het belangrijkste selectiecriterium om het inseminatiemoment uit te stellen en koeien een langere lactatie te laten maken. Dat is de conclusie uit een deelrapport van het project Lactatie op Maat van Wageningen University en Research.


Mortellaro voorkomen

14 jan 2020

Mortellaro behandelen kost veel tijd, maar met slechts een paar maatregelen kan de ziekte worden voorkomen. Een klauwenbad bijvoorbeeld kan helpen, mits de juiste koeien erdoor gaan.


Coca-Cola volledig eigenaar van zuivelmerk Fairlife

13 jan 2020

Coca-Cola heeft alle aandelen van het zuivelmerk Fairlife in handen. Fairlife, tot voorkort eigendom van Select Milk Producers, heeft een uitgebreid gamma aan zuivelproducten.