NIEUWS


Oostenrijk: hooimelk maakt opmars

28 jan 2022

Het Oostenrijkse zuivelmerk Arge Heumilch heeft de balans over 2021 opgemaakt. Er werd 520 miljoen kg ‘hooimelk’ verwerkt. Voor conventionele melk beuren Oostenrijkse melkveehouders zes cent per kg melk extra. Voor biologische hooimelk gaat het om 17 cent extra.


Oost Frankrijk: Montbéliarde en Comté-kaas

26 jan 2022 | Premium

Elite bezocht twee melkveehouders rond het Jura-gebergte in het oosten van Frankrijk. De melkveehouders leveren melk voor de productie van Comté-kaas en moeten daarvoor zuivere Montbéliardes melken en mogen alleen hooi voeren. De melk mag niet verder worden terug gekoeld dan 12 graden Celsius. 


Afkalfbox: risicogebied

26 jan 2022 | Premium

In het afkalfhok wordt de basis voor een goede diergezondheid van zowel het kalf als de koe gelegd. Enige tips waar op gelet kan worden.


Nederland: Laagste melklevering in zes jaar

25 jan 2022

Nederlandse melkveehouders leverden vorig jaar in totaal 13,6 miljoen ton melk. Dit is de laagste melklevering in zes jaar en dus sinds het begin van de quotumvrije periode.


Gemiddelde prijs Global Dairy Trade stijgt met 4,6 procent

24 jan 2022

De gemiddelde prijs van alle verhandelde zuivelproducten op het internationale handelsplatform Global Dairy Trade is in januari gestegen met 4,6 procent.


‘s Nachts het licht uit

21 jan 2022 | Premium

Koeien hebben een donkere fase nodig voor herstel en regeneratie. Of nacht­verlichting de koeien daarbij stoort, zet Johannes Zahner (Lfl Beieren, D) uiteen.


Guy Kellen, Luxemburg: “Ooit weer krimpen”

19 jan 2022 | Premium

In de melkveestal van de Luxemburgse familie Kellen vind je twee huisvestingssystemen onder hetzelfde dak. Er is een compoststal en een deel is ingericht als ligboxenstal. Familie Kellen noemt het zelf de dierenwelzijnsstal.   

Jersey-genomics: winst in omzet en aanwas

19 jan 2022 | Kennispartner

Jersey-koeien staan bekend als een robuust melkveeras die beschikken over een goede gezondheid, maar ook binnen dit ras is er verbetering mogelijk. Door het inzetten van een merkertest speciaal voor Jersey vaarskalveren kunt u gerichter vaarzen fokken, genetische vooruitgang boeken in (kalf)gezondheid, meer gebruikskruisingen inzetten en het rendement van uw bedrijf verbeteren.