NIEUWS


Vaccineren tegen IBR verplicht vanaf juni 2025

24 jul 2024

De plicht om rundvee te vaccineren tegen IBR is van kracht op 1 juni 2025. Dat heeft minister Wiersma (LVVN) besloten. Er is een overgangstermijn van een half jaar. Dat betekent dat alle runderen op 1 januari 2026 gevaccineerd moeten zijn. De plicht geldt niet voor IBR-vrije bedrijven.


Sneltest voor opsporen antibiotica

23 jul 2024

Onderzoekers van Wageningen University & Research hebben een sneltest ontwikkeld om antibiotica bij dieren sneller op te sporen. Bij deze sneltests is de uitslag direct zichtbaar en de tests controleren op meerdere antibiotica tegelijk.


Een voervoorraad aanleggen

23 jul 2024 | Premium

De sterk schommelende oogstopbrengsten van de laatste jaren maakten duidelijk dat het aanleggen van voervoorraad steeds belangrijker wordt. Waarop moet je letten als je een voorraad aanlegt?


Nederlandse melkaanvoer ruim 2 procent afgenomen

22 jul 2024

De Nederlandse melkaanvoer is in juni met ruim 2 procent afgenomen. Dat meldt ZuivelNL. In het eerste halfjaar van 2024 lag het niveau 1,4 procent lager dan in de eerste helft van 2023.  

5 Redenen om met AgroVision Dairy Analytics te werken

17 jul 2024 | Kennispartner

Als melkveeadviseur streef je ernaar om de efficiëntie en productiviteit van melkveebedrijven te optimaliseren. Een krachtig hulpmiddel dat je hierbij kan ondersteunen is AgroVision Dairy Analytics, een geavanceerd On Farm Data platform. In dit artikel bespreken we vijf redenen waarom jij als melkveeadviseur zou moeten overwegen om met deze tool te werken.

Gelderland investeert in Vrijlevenstal

16 jul 2024

Een melkveehouder in Zelhem gaat samen met onderzoeksorganisatie TNO een Vrijlevenstal bouwen en monitoren. Dit is een open diervriendelijke stal met naar verwachting 75 procent minder stikstofuitstoot dan een reguliere stal.


Forse prijsdaling Global Dairy Trade

16 jul 2024

Op de eerste handelsdag van Global Dairy Trade in juli is de index met 6,9 procent procent gedaald. Tijdens 16 handelsronden werd in totaal 24.138 ton zuivel verhandeld. Dat is fors meer dan de 16.787 ton die tijdens de vorige ronde verkocht werd. De gemiddelde prijs die werd betaald was 3.782 dollar per ton product. Bij de vorige veiling was dat 3.893 dollar per ton.


Waarom en wanneer kalveren scheren?

15 jul 2024 | Premium

Het scheren van de vacht van kalveren over de ruglinie, kan helpen bij het voorkomen van luchtwegaandoeningen, zoals longontsteking. In vochtige of slecht beluchte stallen condenseert vocht uit de lucht op de overgangen tussen warme en koude oppervlakken. Dat is ook te zien bij het kalf in de stal.