NIEUWS


Melkprijzen februari 2020

2 apr 2020

In februari betaalden de belangrijkste Europese zuivelondernemingen gemiddeld 34,23 euro per 100 kg standaardmelk. Dat is 9 eurocent meer dan in februari 2019, maar ook 9 eurocent minder dan in januari 2020. 


Automatisch op vaste tijden

2 apr 2020

Batch-milking maakt het mogelijk om koeien, twee- of driemaal per dag met robots te melken op vaste tijden. Dat verbetert vooral de arbeidsomstandigheden op een melkveebedrijf.


Diervoeder: logistiek maakt eiwitmeel duurder

1 apr 2020

Momenteel stijgt de prijs van eiwitmeel. Hamsteren is niet de oorzaak, maar het gebrek aan chauffeurs.

Kalverdiarree en de drie stappen naar herstel

31 mrt 2020

De verzorging van de kalveren is geoptimaliseerd en dan gaat het ondanks alle inspanningen toch nog mis…. Ook al verkleint een optimale verzorging de kans op ziekte, soms wordt er toch nog een kalf ziek, tijd om te werken aan de beste oplossing! 1. Bepaal de mate van dehydratie Kalveren met diarree verliezen tot 20 […]

Zacht kneuzen is voldoende

31 mrt 2020

Het heeft even geduurd voordat de percelen goed berijdbaar waren. Maar nu is het ook op rivierklei eindelijk tijd om het grasland klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Maar hoe doe je dat op een goede manier? Dit zijn de tips van graslandadviseur Martin Hoppe.


Bij iedere hap een signaal

30 mrt 2020

Hoe dichter bij het dier, des te beter het management. Herkauw- en vreettijdsensoren helpen in een vroegtijdig stadium een zieke koe en fouten in de voeding te herkennen.

Optimaal melken met weidegang en melkrobot

27 mrt 2020

Weinig veehouders zullen het aandurven: van een Hollandse stal met 45 koeien in één keer over naar een bedrijf met 95 koeien. Die koeien worden nu gemolken met een SAC melkrobot: 2 melkboxen met 1 aansluitarm. Louis de With en zijn vrouw Teunie waagden die sprong en nu – na anderhalf jaar – hebben zij hun draai goed gevonden. Ze vertellen graag over hun ervaringen.

Preventie van pensverzuring bij hoogproductieve koe

25 mrt 2020

Als je wilt dat een melkkoe haar ruwvoer in twaalf gelijke porties per dag opneemt, moet je zorgen dat ze minstens 22 uur per dag stressvrij kan beschikken over smakelijk voer en fris drinkwater.