NIEUWS


Feuerhelm, VS: ‘De kans op schaalgrootte benutten’

27 mei 2020

Scott en Brat Feuerhelm stapten een kleine twintig jaar geleden van varkens over naar melkvee. Inmiddels melken ze ruim 4.000 koeien in totaal en groeien met een net opgestarte tweede locatie hard door. “De melkveehouderij, daar zit muziek in. Het is een harde business, maar als het loopt kun je er goed geld mee verdienen.”

Magnesiumoxide voor een optimale pens pH

27 mei 2020

De omstandigheden in de pens van een koe moeten zo optimaal mogelijk zijn om het voer het best om te zetten in melk. Hierbij is onder andere de eiwit- energie verhouding van belang, maar een ander belangrijk punt is de zuurtegraad van de pens. De zuurtegraad wordt uitgedrukt als pH. De optimale pH voor de pens ligt tussen 6-7.

Goed voeren: voorkom fluctuatie en selectie

27 mei 2020

Goed voeren zorgt voor gezonde koeien. Om goed te kunnen voeren is het belangrijk om fluctuatie en selectie te voorkomen. Dit zijn de tips die veevoedingsdeskundigen hierover gaven op de virtuele Herd Health and Nutrition conferentie van Cornell University.


Laat vaarzen vroeg wennen aan contact met mensen

26 mei 2020

Het loont om vaarzen vroeg te laten wennen en contact met mensen, vooral bij automatische melksystemen. 


Het kruipt en het kriebelt

25 mei 2020

Vooral in de winter gedijen luizen goed in de vochtige en warme stallen. Ook deze parasieten moet je serieus nemen, omdat ze ringworm kunnen overdragen. Daar is de mens ook vatbaar voor.


Zuivelmarkt trekt aan, volatiliteit verwacht

22 mei 2020

Tegen alle verwachtingen in ontwikkeld de zuivelmarkt zich positief. Dat verrast zelfs marktanalisten. Hopen dat de ontwikkeling voortduurt en de melkprijs aantrekt, is echter onvoldoende.  


Nieuw-Zeeland: Van Leeuwen verkoopt traditionele melkveebedrijven

20 mei 2020

De Van Leeuwen Dairy Group doet zijn melkveebedrijven waarop traditioneel wordt gemolken in de verkoop. Aad en Wilma van Leeuwen willen zich volledig richten op de drie bedrijven waarop wordt gemolken met melkrobots.


Weide-infrastructuur: kavelpad

19 mei 2020

Het kavelpad is meestal het duurste onderdeel van de weide-infrastructuur. Hoe je zo’n pad aanlegt is afhankelijk van het melksysteem, het weidesysteem, de bodem en de koppelgrootte.