NIEUWS


De invloed van de sociale omgeving op de transitieperiode

30 apr 2024

Een Canadees onderzoeksteam bestudeerde of de onvoorspelbaarheid en het concurrentiegedrag in bepaalde sociale omgevingen van rundvee invloed heeft op het gedrag en de gezondheid van melkkoeien tijdens de transitieperiode voor het afkalven.

Fam. Hegner melkt sinds 2023 met de Gemini UP

29 apr 2024 | Kennispartner

Felix en Zita Hegner hebben een melkveebedrijf in regio Zug in Zwitserland. Naast 55 melkkoeien hebben ze ook een loonbedrijf. Toen Felix in 2003 zijn stal bouwde, vertrouwde hij al op moderne, grootschalige melktechnologie. Twintig jaar later besloot het bedrijf over te stappen op robotmelken. Zij waren één van de eerste melkveehouders in Europa, die aan de slag gingen met de Gemini UP.

Rantsoen voorbereiden op de zomer

29 apr 2024

Een totaal gemengd rantsoen (TMR) wordt al lange tijd gebruikt om herkauwers consistent een mix van hoge kwaliteit aan te bieden. De kwaliteit van het voer kan echter beïnvloed worden door seizoensveranderingen.


Strategieën om het effect van overgangsmelk na te bootsen

25 apr 2024

Het voeren van overgangsmelk kan de gezondheid en prestaties van kalveren verbeteren, maar dit kan een strategische uitdaging zijn. Een onderzoeksteam uit Canada onderzocht een aantal strategieën om kunstmatige overgangsmelk te voeren. Overgangsmelk is de melk die koeien produceren in de melkbeurten na de eerste colostrum. Een team van de Universiteit van Guelph, Ontario, Canada, […]


Verenigde Staten: grote stijging in verkoop sperma van vleesrassen

24 apr 2024

Steeds meer melkveehouders in de Verenigde Staten insemineren hun melkkoeien met sperma van vleesrassen. In 2023 werden maar liefst 9,4 miljoen eenheden hiervan verkocht.


Kalf jong wennen aan de wei

24 apr 2024 | Premium

In de biologische melkveehouderij is weidegang voor kalveren verplicht, mits de omstandigheden het toelaten. Ook gangbare melkveehouders kunnen hun voordeel doen met de kalverweide.

‘De productie steeg en het schuim verdween van de mest’

23 apr 2024 | Kennispartner

De familie Capoen melkt in het Vlaamse Alveringem 430 koeien die tussen de 35 en 40 kilo melk per dag gemiddeld produceren. Victor Capoen zag toch verbeterpunten in de vertering en ging een proef aan met Optipartum-C+. ‘De productie steeg en het schuim verdween van de mest.’

Transgene koe produceert melk met insuline

23 apr 2024

Voor het eerst zijn onderzoekers erin geslaagd om menselijk DNA in koeienembryo's in te brengen dat ervoor zorgt dat de koe melk produceert met het hormoon insuline. Deze prestatie zou binnenkort een einde kunnen maken aan het gebrek aan medicijnen en de hoge kosten voor mensen met diabetes.