Masterclass

“Haal meer rendement uit je koe”

Spreker: Bert van Niejenhuis (Cowsignals®)

Op 10 april aanstaande vindt de eerste Elite Masterclass van 2019 in Wageningen plaats. Bert van Niejenhuis (CowSignals®) neemt je mee in de denkwereld van jouw koe. Je leert denken en kijken vanuit het oogpunt van een koe. Hoe ervaart ze dingen? Wat maakt haar onzeker? Wat zijn risicogebieden? Waar moet je extra voorzichtig zijn?

Tijdens Elite Masterclass behandelt trainer Bert van Niejenhuis onder meer koegedrag op een robotbedrijf, low-stress-stockmanship en creëren van een stressvrije afkalflijn. 80 procent van de ziektes in een melkveestapel komen voor in de maand na afkalven, de oorzaak ligt vaak rondom de afkalving.

Met aandachtspunten die in de praktijk makkelijk realiseerbaar zijn, helpt van Niejenhuis om in stappen het stressniveau rondom de afkalving te verlagen. Hoe is bijvoorbeeld het aantal doodgeboorten te verlagen door te sturen op koegedrag? Als droge koeien minder liggen is het aantal doodgeboorten hoger. Hoeveel invloed denkt u dat het ligbed van de droge koeien heeft op het aantal doodgeboorten? Van Niejenhuis gaat hierop in en geeft meer goed toepasbare tips tijdens de Masterclass van CowSignals en Elite.

Aanmelden voor deze dag ❯

Over de spreker Bert van Niejenhuis

Bert wordt op 28 September 1978 geboren in Delfzijl. Het grootste deel van zijn vakantietijd brengt hij van kleins af aan door op het melkveebedrijf van zijn grootouders. Direct na het afstuderen start Bert als dierenarts en werkt hij 90% van zijn tijd met melkvee. Als gekwalificeerd dierenarts werkt hij een aantal maanden op een Russisch melkveebedrijf aan een klauwgezondheidsprogramma. In 2011 wordt Bert mede-eigenaar van deze praktijk. Bert is sinds 2008 trainer bij CowSignals® en verzorgt lezingen en workshops in Europa, Azië en Noord-Amerika. Sinds 2014 is hij Master. Naast zijn werk was Bert voorzitter van diverse kennisstudiegroepen.

Programma

09.30 uur: Inloop
10.00 uur: Opening door AgriMedia
10.05 uur: Omgang met stressvrije koeien
12.00 uur: Lunch
12.45 uur: Robotmelken
14.30 uur: Netwerken onder het genot van een drankje

Praktische informatie:

Datum | Woensdag 10 april 2019
Tijd | 9.30 uur tot 14.30 uur
Locatie | Wageningen
Kosten | Elite-abonnees betalen € 199,-. De normale toegangsprijs bedraagt € 299,- (inclusief abonnement Elite). Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

De organisatie is in handen van: