Elite Trainingen

Elite organiseert is samenwerking met CowSignals® een zevental trainingen. Deze unieke trainingen worden verzorgt door mastertrainers van CowSignals®. De trainingen maken deel uit van een reeks. Ze kunnen zeer goed modulair gevolgd worden.

Speciaal voor Elite abonnees kunnen wij de trainingen aanbieden voor een zeer aantrekkelijk tarief. Geen abonnee? Geen enkel probleem! Ook dan bent u van harte welkom.

GEPLANDE TRAININGEN


Vruchtbaarheidssignalen

14/11/2019 | Bert van Niejenhuis

In de training leer je vruchtbaarheid te zien als een managementonderwerp en twee drachten vooruit te kijken.


Voersignalen

4/12/2019 | Nico Vreeburg

In de training leer je de voeropname van individuele dieren te controleren, problemen te detecteren en bij te sturen.


Jongveesignalen

16/01/2020 | Bert van Niejenhuis

In de training jongveesignalen leer je hoe je de essentiële aspecten van het opfokproces goed en snel doorloopt door zorgvuldig en slim te werk te gaan en logisch te denken.


Klauwsignalen

13/02/2020 | Bert van Niejenhuis

In de training klauwsignalen leer je de focus te verleggen naar preventief zorgen voor gezonde klauwen in plaats van voortdurend bezig te zijn met het behandelen van kreupele dieren.


Droog naar Vers

27/02/2020 | Nico Vreeburg

Wat heeft een koe nodig voor een probleemloze start van de lactatie? Als melkveehouder moet je jezelf verplaatsen in de koe om deze vraag te beantwoorden.


Bouwen voor de (robot)koe

19/03/2020 | Bert van Niejenhuis

In deze training leer je denken vanuit de koe en bouwen vanuit haar behoeften. In stallen met melkrobots is het des te belangrijker dat de koe graag naar de robot komt en zelf de dagelijkse routine doorloopt.


Uiersignalen

2/04/2020 | Bert van Niejenhuis

In de training uiersignalen leer je je blik op uiergezondheid te vergroten en naast koeien met mastitis te behandelen praktische procedures te ontwikkelen die preventief zorgen voor een betere immuniteit.

Praktische informatie

Tijd 9.30 uur – 14.30 uur
Locatie Agrimedia, Wageningen
Kosten Elite- (en Veehouderij Techniek) abonnees betalen € 199,-. De normale toegangsprijs bedraagt € 259,-. Bij afname van meerdere trainingen ontvangen Elite-abonnees een extra korting van €30,- op elke extra training.

Over de trainers

Bert van Niejenhuis
Bert is geboren op 28 September 1978 in Delfzijl. Zijn ouders zijn opgegroeid op een melkveebedrijf waar hij het grootste deel van zijn vakantietijd heeft doorgebracht. Als gekwalificeerd dierenarts werkt hij een aantal maanden op een Russisch melkveebedrijf aan een klauwgezondheidsprogramma. Direct na het afstuderen start Bert als dierenarts en werkt hij 90% van zijn tijd met melkvee. In 2011 wordt Bert mede-eigenaar van deze praktijk . In 2008 is Bert als trainer gestart bij CowSignals® en verzorgt hij lezingen en workshops in Europa, Azië en Noord-Amerika. In 2014 is Bert Master trainer geworden. Naast zijn werk was hij voorzitter van diverse kennisstudiegroepen en organiseerde hij mede een jaarlijkse conferentie voor dierenartsen.

Nico Vreeburg
Nico is in 1994 gekwalificeerd als dierenarts aan de Universiteit Utrecht. Van 1994 tot 2008 heeft hij gewerkt als huisarts in de veterinaire praktijk De Overlaet in Oss, alwaar hij in 1997 partner werd. In 2000 komt Nico bij Vetvice en richt hij Vetvice Barn Design op. Sinds 2009 is Nico trainer / adviseur op stallenbouw, melkveehouderij en koeienmanagement.