Management | Markt

Rusland heeft 800 melkveebedrijven nodig

Om de gewenste zelfvoorzieningsgraad voor melk te halen, moeten in Rusland de komende jaren zo’n 800 nieuwe, grote melkveebedrijven verreizen.

Volgens de officiële cijfers heeft Rusland 5 tot 7 miljoen ton melk tekort. Om de door Moskou voorgeschreven zelfvoorzieningsgraad te behalen, zouden er tot 2021 zo’n 800 nieuwe melkveebedrijven uit de grond gestampt moeten worden met elk zo’n 3.000 koeien. Zo verklaarde Alexander Tkachev, de Russische Minister van Landbouw.

Alexej Bogdanow, een voorman van de Wit Russische landbouwpolitiek, zei eind januari de Russen 4 miljoen kg melk aan te willen bieden om het gat te dichten. Hij stelde dat de huidige zelfvoorzieningsgraad van de Russen 82 procent is. 94,5 procent van de Wit Russische export van landbouwproducten ging in de eerste 11 maanden van 2016 naar Rusland.

Bronnen: AgE, The Dairy News – Auteurs: Schworm, Elite – Beeld: Alena-Pasheva

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?