Melken

Hoe houd je een productie van 18.000 kg melk per jaar vast?

Met hun twee zoons en een bedrijfsleider melken Jeff en Connie Horsens 600 koeien in Wisconsin (VS). Met gebruik van het hormoon rbST hebben ze de gemiddelde productie per koe opgestuwd tot 54 kg per dag. De koeien maken lijsten van gemiddeld 18.100 kg melk.

De vaarzen zitten tussen 50 en 52 kg en de koeien in de tweede en derde lactatie zitten 7 tot 9 kg hoger. En dat terwijl de koeien maar tweemaal daags worden gemolken. Het inzetten van het rbST-hormoon is niet het enige wat schuil gaat achter de onvoorstelbare hoge producties. Jeff Horsens legt in een artikel in vakblad Elite uit wat hij nog meer doet om dit productieniveau vast te houden.

Continu dezelfde dagelijkse routine

Nu in vakblad Elite:
Grasbrok tegen wil en dank
Bill Matzke is de vaste adviseur van de Horsens Farm. Hij somt in het artikel vijf punten op waarop het management van de Horsens Homestead Farm zich onderscheidt. Jeff en Connie Horsens zelf gooien het vooral op koecomfort. Dat betekent volgens hen niet alleen een stal met meer dan voldoende ruimte en uitstekende klimaatregeling, maar ook dat koeien continu dezelfde dagelijkse routine ervaren. Hoe ze dat organiseren, leggen Jeff en Connie uit in het artikel in Elite.

Het volledige artikel verscheen in vakblad Elite uitgave oktober-november 2017.

Op de foto: Het managementteam van de Horsens Farm (v.l.n.r.): Ryan, Jeff, Connie en Curtis Horsens en Brad Volkman. Foto: Dairy Herd

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?