Management

Ierland: Glanbia stelt perken aan melkinname

De Ierse zuivelonderneming Glanbia wil de inname van rauwe melk begrenzen. Het lijkt erop dat er geen nieuwe melkveehouders meer worden toegelaten. Melkveehouders die een overeenkomst hebben met Glanbia zullen worden begrensd in de hoeveelheid melk die ze mogen leveren.

In zowel juni als juli steeg de melkleverantie aan Ierse fabrieken met tien procent in vergelijking tot dezelfde maanden in 2018. In juli verlaagde Glanbia de melkprijs tot de basisprijs van 29 cent per liter melk met 3,6 procent vet en 3,3 procent eiwit, inclusief btw. Dat is een cent minder dan in juni. De melkveehouders bekritiseerden deze verlaging. Glanbia beargumenteerde de doorzetting van de prijsverlaging met de ontwikkelingen van de aanvoerhoeveelheden en de prijsontwikkelingen op de zuivelmarkt, vooral die voor boter.

Bronnen: moproweb, agriland.ie

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?