Ierland: Glanbia stelt perken aan melkinname

De Ierse zuivelonderneming Glanbia wil de inname van rauwe melk begrenzen. Het lijkt erop dat er geen nieuwe melkveehouders meer worden toegelaten. Melkveehouders die een overeenkomst hebben met Glanbia zullen worden begrensd in de hoeveelheid melk die ze mogen leveren.

In zowel juni als juli steeg de melkleverantie aan Ierse fabrieken met tien procent in vergelijking tot dezelfde maanden in 2018. In juli verlaagde Glanbia de melkprijs tot de basisprijs van 29 cent per liter melk met 3,6 procent vet en 3,3 procent eiwit, inclusief btw. Dat is een cent minder dan in juni. De melkveehouders bekritiseerden deze verlaging. Glanbia beargumenteerde de doorzetting van de prijsverlaging met de ontwikkelingen van de aanvoerhoeveelheden en de prijsontwikkelingen op de zuivelmarkt, vooral die voor boter.

Bronnen: moproweb, agriland.ie

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email