Management

7 CowSignals-trainingen bij Elite

In de komende winter organiseren Elite en CowSignals Training Company samen zes training over uiteenlopende, maar belangrijke onderwerpen als het gaat om efficiënte topproducties en gezonde koeien die makkelijk zijn te managen. De trainingen kunnen als reeks, maar ook prima los worden gevolgd.

Op 10 april dit jaar organiseerde Elite voor het eerst een training in samenwerking met CowSignals. De training werd gegeven door CowSignals-mastertrainer en dierenarts (DAP West-Betuwe) Bert van Niejenhuis (foto). Van Niejenhuis behandelde tijdens de eerste gezamenlijk training de onderwerpen koesignalen voor robotmelkers en ‘stressfree stockmanship’. 23 mensen namen deel aan de eerste training, waaronder naast melkveehouders ook adviseurs en vertegenwoordigers. Onder andere ging Van Niejenhuis uitgebreid in op zogenoemde OZO’s: onbegrepen zaken die opvallen. Voorbeelden hiervan zijn schuurplekken op de huid van de koe en wachtende koeien die wel de intentie hebben te bewegen, maar dat niet doen. Voor diverse OZO’s gaf Van Niejenhuis tips om stapsgewijs en systematisch de oorzaak te achterhalen.

Deze winter 7 trainingen

De 23 bezoekers beoordeelden de training van Bert van Niejenhuis met gemiddeld een 8,4. Geen enkele reden dus om niet vaker gezamenlijke trainingen te organiseren. In de komende winter is er daarom iedere maand een training. De eerste wordt gegeven door CowSignals-mastertrainer Nico Vreeburg op 17 oktober. Vreeburg behandelt de belangrijkste periode in de lactatie: de transitieperiode. Vreeburg reikt aan welke facetten in orde moeten zijn voor een probleemloze transitie. Omdat degenen die op het bedrijf de transitiekoeien verzorgen daadwerkelijk het verschil maken, is deze training juist gericht op de mensen die in de stal werken.

Na de training ‘Droog naar vers’ op 17 oktober volgen nog deze trainingen:

Alle trainingen vinden plaats op donderdagen in Wageningen vanaf 9.30 uur en worden vanaf 14.30 uur afgesloten met een drankje. De kosten van één training bedragen 259 euro exclusief btw. Abonnees van Elite of Veehouderij Techniek krijgen korting en betalen 199 euro exclusief btw.

Elite- en Veehouderij Techniek-abonnees ontvangen 30 euro extra korting bij elke volgende afgenomen training. Lees meer over de trainingen

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?