NIEUWS


Binnenlands eiwit?

17 mei 2022 | Premium

Hoge prijzen voor eiwitrijke rantsoencomponenten roepen de vraag op of binnenlands geteelde vlinderbloemigen een vlucht gaan nemen.


31 Holstein-koeien wereldwijd die 200.000 liter melk gaven

16 mei 2022

Het aantal Holstein-koeien met een levensproductie van 200.000 liter en meer heeft behaald, stijgt wereldwijd. Inmiddels hebben 31 koeien deze grens overschreden.


Geen boot om verkochte koeien naar China te brengen

11 mei 2022

Volgens een bericht op de website Dairy News lopen zo’n 300 Nieuw-Zeelandse melkveehouders geld mis. Ze verkochten dieren voor de export naar China, maar de boot die de koeien vervoert kan pas eind mei weer varen.

Tips voor optimale ruwvoerwinning

11 mei 2022 | Kennispartner

Nu de voorjaarszon weer tevoorschijn is gekomen zijn de eerste vroege percelen alweer gemaaid. Enerzijds om voldoende groeitrappen te creëren voor beweiding en anderzijds om voldoende kwaliteit in de kuil te krijgen. Door de ervaringen met kwalitatief mindere kuilen van vorig jaar is men geneigd om eerder te gaan maaien. Bovendien speelt dit jaar ook […]

EEX: Minimum melkprijs afzekeren

10 mei 2022

In de toekomst kan het voor melkveehouders mogelijk worden een minimumprijs voor melk af te zekeren aan de beurs middels handel in opties aan de warentermijnbeurs in Leipzig.


Hogere kosten voor Europese landbouw

10 mei 2022

Enkele Europese landen, te weten Engeland, Ierland en Spanje, hebben de stijging van de prijzen voor agrarische bedrijfsmiddelen bekend gemaakt.


Stress is in haren van de koe aantoonbaar

10 mei 2022 | Premium

Tot nu toe is de objectieve beoordeling van dierenwelzijn een uitdaging. Nieuwe onderzoeksresultaten tonen aan dat het stressniveau gedurende een lange periode via de haren aantoonbaar is. Dit zou een nieuwe component kunnen zijn van toekomstige beoordelingen van huisvesting en welzijn.


Global Dairy Trade: gemiddelde prijs 8,5 procent gedaald

9 mei 2022

Op de eerst mei-veiling (Global Dairy Trade) is de gemiddelde prijs van alle verhandelde zuivelproducten op het internationale handelsplatform halverwege met 8,5 procent gedaald tot 4.419 dollar per ton.