NIEUWS


Hoog verteerbaar ruwvoer

20 sep 2023 | Premium

De verteerbaarheid van ruwvoeders is vergaand bepalend voor de voeropname en melkproductie. Een vroeg oogstmoment is bij zowel gras als mais belangrijk.

Seleniumtekort, een impact op de uiergezondheid

20 sep 2023 | Kennispartner

Selenium is van invloed op diverse processen in het lichaam. Een tekort aan selenium leidt dan ook tot vele problemen. Eén van de problemen die ontstaat bij een seleniumtekort, is een verhoogde kans op mastitis. Diverse studies hebben onderzoek gedaan naar de effecten van mineralen- en vitaminetekorten op het immuunsysteem van de uier om zich te kunnen verdedigen tegen mastitis veroorzakende bacteriën. Dit artikel gaat hierbij dieper in op de invloed van selenium op de uiergezondheid.

De acht grootste kaasexporteurs

20 sep 2023

Tot 2013 was Duitsland het land dat het meeste kaas verscheepte naar het buitenland. Die plaats heeft het land moeten vergeven. Hieronder een lijst met de top acht kaasexporteurs.


‘Geen vaccin beschikbaar tegen blauwtong serotype 3’

20 sep 2023

Er is op dit moment geen geschikt vaccin beschikbaar tegen blauwtong serotype 3 (BTV 3). Dat schrijft minister Adema van LNV in een brief aan de Tweede Kamer. BTV 3 is het blauwtongvirus dat onlangs is vastgesteld bij schapen en runderen in Nederland.


Melktekort in Israël

13 sep 2023

Sinds het begin van het jaar is er in Israël op maandelijkse basis sprake van een tekort van 1 tot 1,5 miljoen liter melk. De verwachting is dat deze trend aanhoudt in de komende zes maanden.


#probleemoplosser – Bernd Lohmann

13 sep 2023 | Premium

Op 15 januari haalde de RMO voor het laatst biologische melk op bij Bernd Lohmann. Zeven jaar hield Lohmann zijn koeien biologisch. “Van de ideologie van biologische melkproductie ben ik overtuigd, maar met de hoge krachtvoerkosten en de melkprijzen van de laatste 12 maanden kon ik niet meer rendabel produceren. De gekozen richting was goed, maar financieel niet haalbaar.”


Hoe China de mondiale zuivelmarkt zal beïnvloeden

11 sep 2023

China is ’s werelds grootste importeur van zuivel en speelt daardoor een sleutelrol op de mondiale zuivelmarkt. Voor zelfvoorziening kent China op jaarbasis een geschat verschil van 11,9 miljoen ton, uitgedrukt in liquid milk equivalents (LME), tussen consumptie en productie.


80 procent van runderen wereldwijd lijdt onder hittestress

7 sep 2023

Volgens een recent onderzoek leiden op de dag van vandaag één miljard stuks rundvee minstens 30 dagen per jaar onder hittestress.