NIEUWS


Gezondheid en welzijn meten met maagsensor

4 mrt 2024

Een sensor in de maag van een koe kan de gezondheid en het welzijn van het dier meten. Dr. Josje Scheurwater ontwikkelde deze sensor en promoveerde op het onderwerp aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.


Onderweg langs melkveebedrijven in Hongarije

29 feb 2024

Hitte, droogte en grootschalige melkveehouderijen: voor welke uitdagingen staan Hongaarse melkproducenten? Elite bezocht vier melkveebedrijven in Hongarije.


Onderzoek naar behandelen melk met uv-straling wint prijs

28 feb 2024

Een onderzoeker in dienst van de Amerikaanse zuivelproducent Idaho Milk Products heeft een nieuw systeem ontwikkeld om met uv-straling melk te behandelen. Het onderzoeksverslag van Pranav Vashisht werd op de IDEA-conventie en conferentie in Ludhiana, India, als beste verkozen.


De eerste dag is beslissend

28 feb 2024 | Premium

Het is uitdagend om medewerkers in je bedrijf te hebben die nauwelijks of geen Nederlands spreken. Maar als je die uitdaging aangaat, kun je er later van profiteren.


Melken in Portugal: Rianne van den Brink

27 feb 2024 | Premium

Rianne van den Brink woont met haar partner Kees Mourits en hun kinderen in Portugal. Ze runnen een melkveebedrijf met 325 koeien. Elite vroeg Van den Brink wat hun visie is op veelgehoorde problemen omtrent droogte en andere klimaat gerelateerde risico's in Portugal.


Ruim 20.000 handtekeningen voor petitie kalf bij koe

26 feb 2024

Voor de petitie die de Vegetariërsbond afgelopen jaar verspreidde voor het samenhouden van kalf en koe hebben zij tot nu toe ruim 20.000 handtekeningen ontvangen. Dat meldt de vereniging in een persbericht.


Garantieprijs FrieslandCampina iets verhoogd

26 feb 2024

In maart stijgt de FrieslandCampina-garantieprijs voor boerderijmelk met 0,50 euro naar 46,50 euro per 100 kilogram ten opzichte van vorige maand. Deze stijging is volgens het concern voornamelijk toe te schrijven aan een positieve correctie vanwege een te lage inschatting van de referentieprijzen in de vorige periode.


Micriobioom van kalveren kan al in de baarmoeder beïnvloed worden

22 feb 2024

Het microbioom van kalveren kan al in de baarmoeder beïnvloed worden via de voeding van de moederkoe. Een onderzoek van North Dakota State University heeft aangetoond dat een supplement dat aan de drachtige koe gegeven wordt invloed heeft op het microbioom van het kalf.