Kennispartnerbericht van SAC

Heeft u ooit gedacht aan een melkrobot?

Komt u tijd tekort? Wilt u graag meer tijd besteden aan belangrijke dagelijkse werkzaamheden op uw bedrijf maar zit u in de knoop met de tijd? Heeft u ooit gedacht aan een robot!? De Gemini powered by SAC is ontwikkeld om het dagelijkse werk zo efficiënt en plezierig mogelijk te maken. Dit alles gericht op de 5 hoofdpijlers die SAC gebruikt bij de ontwikkeling van zijn producten.

Melkkwaliteit

Wij begrijpen dat het voor u, als veehouder, belangrijk is om een zo hoog mogelijke melkkwaliteit te produceren. De Gemini helpt u hierbij doordat de koe zijn eigen routine kan aanhouden. De koe bepaalt zelf wanneer zij gemolken wil worden. Eenmaal in de robot wordt elke speen afzonderlijk voor-behandeld doormiddel van de speciale voor-behandelings-beker. De focus van dit proces ligt op het reinigen van de spenen, stimulering van de spenen en het voormelken voor een optimale melkafgifte. De gegevens worden per individueel kwartier verzameld en geanalyseerd waardoor u te allen tijde de melkkwaliteit en gezondheid van de koe kunt controleren en op basis hiervan de kudde kunt aansturen.

Carbon footprint

De Gemini wordt in de fabriek afgemonteerd waardoor hij meteen geplaatst kan worden, in zowel bestaande- als nieuwe stallen. Er hoeft geen aparte robotruimte gebouwd te worden, waardoor plaatsing snel kan verlopen.

De dubbelebox van de Gemini is extra efficiënt doordat er twee koeien aangesloten kunnen worden met slechts één robotarm. De robot wordt op afstand up to date gehouden, dit bespaart u en uw monteur de nodige reistijd en de bijkomende uitstoot.

Ergonomie

Ergonomisch gezien is robotmelken een enorme vooruitgang voor u, als melkveehouder. U hoeft niet meer twee keer per dag te melken, de robot melkt immers automatisch, dag en nacht door en is comfortabel voor de koe. U hoeft zich alleen maar te richten op de attentiekoeien, die in een overzicht weer worden gegeven waardoor u elke koe nog wel de juiste aandacht geeft.

Dierenwelzijn

Dierenwelzijn was een erg belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van de Gemini. Door het open karakter van de robot heeft de koe het idee nog tussen de kudde te zijn waardoor het een relaxed gevoel heeft tijdens het melken.

De robot melkt tussen de achterpoten waardoor de koe geen bewegende delen ziet en dus ook rustiger in de box staat. Daarnaast zorgt dit er voor dat de koe niet tegen machineonderdelen aan kan trappen en zich kan bezeren. Bij de eerste aansluiting bepaald de camera waar de spenen zich bevinden. Door het zelflerend systeem verlopen de aansluitingen, in de toekomst, soepel waardoor de beste prestaties gewaarborgd zijn.

De robot houdt alle gegevens per individueel kwartier bij, deze data word geanalyseerd en verzonden naar het (mobiele) apparaat van u, als melkveehouder. Alles wordt verzameld en geeft u een overzicht in de melkkwaliteit en de gezondheid van de koe.

De bijgehouden gegevens omvatten ook attenties, algemene informatie en geeft u de mogelijkheid tot flexibele selectie. U kunt per koe bepalen waar die na het melken heen moet, dit zit geïntegreerd in het system.

Levensduur

SAC biedt voor elke bedrijfsomvang en management stijl een passende oplossing. Zo kunnen melkveehouders met uitbreidingsplannen terecht bij SAC. Wij bieden mogelijkheden om enkele- en dubbele boxen te combineren. Dit verlengt de levensduur van de eerst box. De robot is robuust, duurzaam en is gemaakt van hoogwaardig RVS. Door het updaten op afstand wat zeker niet gebruikelijk is bij robotmelken, bent u ook verzekerd van de laatste mogelijkheden op het gebied van robot melken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Gemini Powered by SAC, bezoek onze website of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

SAC
Over SAC
SAC werkt sinds de start in 1938 met de visie het beste te doen voor koe, melk en melker - en dit is nog altijd een belangrijk deel van het DNA van de SAC familie. We zijn er om het beste te doen voor uw bedrijf.

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?