Algemeen

Henk Mulder neemt gewonnen Kärcher in ontvangst

Melkveehouder Henk Mulder uit Staphorst won dankzij zijn abonnement op Elite een Kärcher-hogedrukreiniger. Elite, Kärcher Nederland en Van der Sluis Agri overhandigden de Kärcher.

Vooruitlopend op de ruilverkaveling bouwde Henk Mulder in 2015 een ligboxenstal met woning op een nieuwe bedrijfslocatie in Staphorst. De 80 melkkoeien gingen over van de grupstal op de oude locatie naar de ligboxenstal met 146 diepstrooiselboxen. Op de top molk Mulder 110 koeien en 90 stuks jongvee, maar vanwege de fosfaatreductie moet hij nu verkleinen. Na de verhuizing schakelde Mulder over op het voeren van volledig TMR. De ervaringen tot nog toe beschrijft hij als erg goed. Melken doet Mulder in een zij-aan-zij-melkstal het Quick-E-systeem waarbij de koeien door positioneringshekken niet op de verkeerde plek kunnen gaan staan en het melkstandhek volledig omhoog beweegt om de koeien na het melken te laten gaan.

Kärcher-actie bij Elite

Wie voor 1 januari 2017 een abonnement op vakblad Elite afsloot, kon meedingen voor een Kärcher-hogedrukreiniger. Voor de winnaar was er de keuze tussen een koudwater- of warmwater-hogedrukreiniger. Mulder koos voor de warmwater-variant en ontving de Kärcher HDS 8/18-4 C uit de compactklasse.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?