Management

COP26: energiesector heeft meeste potentie methaanemissiereductie

Tussen 31 oktober en 12 november vindt de klimaattop in Glasgow plaats. Daar is afgesproken dat de methaanemissie in 2030 met 30 procent dient te zijn gereduceerd ten opzichte van 2020. De landbouw, en dan de veehouderij. Is één van de hoofdoorzaken van de uitstoot van methaan.

Op de klimaattop hebben veel landen zich verplicht tot reductie van de methaanemissie. Het grootste potentieel voor de verlaging van de methaanuitstoot ligt in de op de klimaattop gesloten overeenkomst echter in de energiesector.

Na koolstofdioxide is methaan het belangrijkste broeikasgas. Om een daling van deze emissies te bewerkstelligen, werd door 100 landen een overeenkomst ondertekend. Deze landen nemen zo’n 70 procent van de wereldeconomie voor rekening en zijn voor ongeveer de helft van de globale methaanuitstoot verantwoordelijkheid.

Tekst: Wiebke Simon – Foto: Dean Calma/IAEA (via Flickr) – Bron: Top Agrar

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?