Management

CO₂-neutrale kaas van Milcobel

De Belgische zuivelonderneming Milcobel brengt begin volgend jaar een CO₂-neutrale Brugse kaas op de markt. CO₂-neutraal betekent geen broeikasgasemissies van koe tot kaas. Dat betekent ook een duurzame verpakking uit minder kunststof, een verbeterde energie-efficiënte in de fabricage van de kaas.

Voor het maken van de kaas wordt in de kaasmakerij de helft van het benodigde water gerecycled door het uit de kaasmakerij terug te winnen en te hergebruiken.

Een CO₂-neutrale productie van kaas is over de volledige productieketen van kaas echter onmogelijk. De emissies die blijven bestaan wil de zuivelonderneming compenseren met een windenergieproject.

Bron: moproweb

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?