Fokkerij

VS: 21 procent meer vleesrassen

Vorig jaar werden in de VS 21 procent meer spermaporties van stieren van vleesrassen verkocht dan in 2020. Met 8,7 miljoen verkochte doses is er sprake van een record. Drie jaar eerder lag dit aantal nog rond vier miljoen doses. In 2011 werden in de VS nog maar 1,3 miljoen doses sperma van vleesrassen verkocht.

Of de ‘beef-om-dairy-trend’ aanhoudt in de VS blijft een onbeantwoorde vraag. De fokkerijorganisaties in de VS willen vleesrasstieren, die voor de inseminatie van Holstein-koeien worden ingezet, speciaal fokken. Zo heeft bijvoorbeeld Select Sires het nieuwe programma ‘Bart’ geïntroduceerd. Het doel van dit programma is fokken van de ideale vleesrasstieren voor de productie van kruislingkalveren.

Bron: Holstein International

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?