Algemeen

Record: koe verkocht voor bijna twee miljoen dollar

In de VS is een meerkalfs koe plus een pakket van haar afkomstige drachten verkocht voor meer dan 1,8 miljoen euro.

Tijdens de Duckett Summer Selections II 2022 Sale in Rudolph, Wisconsin (VS) werd de derdekalfs King Doc-dochter S-S-I Doc Have Not 8784-ET voor het historische bedrag van 1.925.000 Amerikaanse dollar verkocht. Dat is omgerekend 1,84 miljoen euro. De koe gaat samen met een pakket aan drachten die van haar afkomstig zijn over aan een conglomeraat bestaande uit AOT Holseins, Kings-Ransom Holsteins, Mike & Julie Duckett en Tim & Sharyn Abbott. Voor de verkoop was ze het eigendom van enkel het bedrijf Dukett Holsteins. Totdat het hoogste bod geboden werd, hebben meerdere partijen een bod van meer dan een miljoen dollar gedaan.

De in 2017 geboren S-S-I Doc Have Not 8784 is zelf met 95 punten totaal en 96 punten voor exterieur als excellent geclassificeerd is daarmee klaar voor de showring. Haar drie nakomelingen hebben een GTPI van boven 3.000.

Bronnen: The Bullvine, Cowsmopolitan

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?