Algemeen

Europese Commissie helpt Spaanse melkveehouders

Met een subsidieregeling wil de Europese Commissie melkveehouders in Spanje helpen de gevolgen  van de oorlog in Oekraïne en de stijgende kostprijs in de hand te houden. In totaal is er 169 miljoen euro beschikbaar.

Het geld wordt verdeeld onder Spaanse melkveehouders. Om een deel van de kostenstijging te dekken, krijgen de melkveehouders 210 euro per koe voor de eerste 40 dieren. Zijn er meer dan 40 koeien, dan wordt er 140 euro per dier betaald voor maximaal 180 koeien. De Europese Commissie laat weten dat er voor koppelgroottes van 180 of meer koeien, 100 euro per dier wordt betaald.

 

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?