Algemeen

Campagne ‘Boeren houden van koeien’ op radio en tv

De jonge melkveehouders van Nederland lanceerden op 7 maart de campagne Boeren houden van Koeien. Daarmee willen zij laten zien dat melkveehouders goed voor hun dieren zorgen. De campagne bestaat uit een tv- en radiocommercial.

“Er is steeds meer belangstelling voor het welzijn van dieren. Wij willen met deze campagne laten zien dat wij goed voor onze koeien zorgen. Een koe die gezond is, zit lekker in haar vel.  En als de koe blij is, ben ik dat ook”, zegt Marije Klever, melkveehouder en bestuurslid van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK).

Van elkaar leren over dierenwelzijn

Met de campagne laten jonge Nederlandse melkveehouders zien wat ze op hun bedrijf doen om het hun koeien zo aangenaam mogelijk te maken. De hechte community van melkveehouders leert daarbij van elkaar. ‘’We leren veel van elkaar als het gaat om dierenwelzijn. We kijken graag bij elkaar op de boerderij en ook in de vakmedia is er veel aandacht voor het welzijn van de dieren’’, vertelt Klever. “Op mijn bedrijf kunnen de koeien bijvoorbeeld naar buiten als het kan en naar binnen als ze dat willen en in de stal heb ik een borstel waarmee ze hun vacht kunnen borstelen wanneer het hen uitkomt.’’

De campagne is tot stand gekomen met steun van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO).

Foto: Dear/NAJK

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?