Algemeen | Melken

Nederland: Laagste melklevering in zes jaar

Nederlandse melkveehouders leverden vorig jaar in totaal 13,6 miljoen ton melk. Dit is de laagste melklevering in zes jaar en dus sinds het begin van de quotumvrije periode. In 2016 bereikte de Nederlandse melkaanvoer het hoogtepunt van 14,3 miljoen ton melk.

Vergeleken met het voorgaande jaar daalde de melkproductie in 2021 met 2,8 procent en in de tweede helft van het jaar intensiveerde de daling. De ontwikkeling van de afgelopen jaren is onder meer toe te schrijven aan politieke maatregelen zoals de fosfaatquota en de huidige beperking van de nitraatproductie.

Over de auteur: Marjolein Nielen
Marjolein Nielen is geboren in 1999 en groeide op in Noord-Holland. Haar ouders hebben daar samen een melkveebedrijf. Ze studeerde Dier- en Veehouderij aan de...
Meer over:
AlgemeenMelken
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?