Algemeen

Arla verhoogt klimaatdoelen

Arla verdubbelt de broeikasgasreductiedoelstelling die het bedrijf heeft op het gebied van logistiek. In plaats van 30 procent reductie wil het bedrijf in 2030 een broeikasgasreductie van 63 procent realiseren.

Met deze stap is Arla een van de 61 voedingsmiddelenbedrijven wereldwijd die zich aan het klimaatakkoord van Parijs houdt om de 1,5 gradendoelstelling te halen. De groep wil de reductiedoelstelling halen door over te stappen op fossielvrije brandstoffen, volledig over te stappen op groene stroom en het energieverbruik te verminderen.

Over de auteur: Marjolein Nielen
Marjolein Nielen is geboren in 1999 en groeide op in Noord-Holland. Haar ouders hebben daar samen een melkveebedrijf. Ze studeerde Dier- en Veehouderij aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?