Algemeen

FrieslandCampina sluit melkpoedertorens in Leeuwarden

FrieslandCampina wil de productie en logistiek van dagverse zuivel in Rotterdam samen voegen met de productielocatie in Maasdam. Daarnaast wil het concern twee melkpoedertorens in Leeuwarden sluiten.

Door de samenvoeging in Maasdam zou FrieslandCampina de CO2-uitstoot met 30 procent verlagen. In Leeuwarden verdwijnen als gevolg van de voorgenomen sluiting van de melkpoedertorens 55 van de 750 arbeidsplaatsen en in Rotterdam komen 142 arbeidsplaatsen te vervallen. Tegelijkertijd ontstaan in Maasdam als gevolg van de samenvoeging ongeveer 40 nieuwe arbeidsplaatsen bovenop de bestaande 267. Medewerkers op de drie locaties zijn geïnformeerd over het voornemen. De aanpassingen in het productienetwerk gaan gepaard met eenmalige kosten van ongeveer 45 miljoen euro.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?