Management

Fonterra: melkprijsprognose doorbreekt record

De garantieprijs van Friesland Campina tikt met 60 eurocent een recordniveau aan. Ook in Nieuw-Zeeland gaat de melkprijs door het dak. Het giga-concern Fonterra heeft medegedeeld dat een kg vet en eiwit de zuivelonderneming nu tussen 8,75 en 10,25 Nieuw-Zeelandse dollar zal kosten, dat is gelijk aan 5,29 tot 6,19 euro.

Met de nieuwe melkprijsprognose ligt de gemiddelde prijs per kg vet en eiwit op 9,50 Nieuw-Zeelandse dollar, dat is 5,74 euro en was daarmee 12 eurocent hoger dan de prognose voor 2021/2022 waarin de melkprijs al een recordniveau bereikte. De laatste prognose geeft melkveehouders goede hoop voor het nieuwe melkjaar dat op 1 juni begon.

De prijsprognose komt voort uit de actuele verhouding tussen vraag en aanbod van melk, maar ook door de sterke dollarkoers. Aldus Miles Hurrel, CEO van Fonterra.

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?