Management

Duitsland: zes melkveebedrijven stopten per dag

Het aantal melkproducerende bedrijven in Duitsland is in de periode van een jaar, beginnend in mei 2021, met 2.152 gedaald tot 53.677. Dat is een afname van vier procent en betekent dat dagelijks in heel Duitsland zes melkveehouders de melkproductie staakten.

Zo ongeveer een derde van de Duitse melkveehouders is in de laatste jaren gestopt met melken. Tot die tijd waren er nog 85.000 melkveebedrijven in het land. Naast de hogere productie-eisen, zijn ook de snel stijgende productiekosten een oorzaak van het afnemen van het aantal bedrijven.

De meeste melkveehouders die tussen mei 2021 en mei 2022 stopten, woonden in Beieren (minus 4,3 procent, 1.104 bedrijven). In Nedersaksen stopte 4,4 procent (284 bedrijven). Deze twee deelstaten zijn met afstand de belangrijkste zuivelstaten van Duitsland. Samen houden ze 20 procent van de Duitse melkkoeien. Het aantal melkkoeien dat in heel Duitsland gehouden werd, is gedaald met bijna 74.000 stuks, ofwel 2 procent tot 3,82 miljoen dieren.

Bron: agrarheute

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?