Management

EU: minder melk in 2022

In het eerste halfjaar van 2022 lag de aanlevering van melk in de EU-landen gemiddeld 0,6 procent lager dan in de eerste 6 maanden van 2021. In juni werd 0,4 procent minder melk aan de zuivelfabrieken geleverd. In de maanden daarvoor was deze waarde hoger.

In Frankrijk werd in juni 2022 1,4 procent minder melk geproduceerd dan in juni 2021. In Duitsland werd slechts 0,2 procent minder gemolken in de maand juni. In onder andere Nederland en Polen werd juist meer melk afgeleverd dan in het jaar ervoor.

Bronnen: AMI; ZMB

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?