Algemeen | Nieuws

Melken voor Morgen Melkveehouderij over uiergezondheid

De derde editie van Melken voor Morgen voor de melkveehouderij vindt plaats op 12 oktober 2023. Het evenement vindt plaats op landgoed Nergena in Bennekom. Abonnees van Vakblad Elite kunnen Melken voor Morgen gratis bezoeken.

Tijdens de melkveehouderij-editie van Melken voor Morgen staat uiergezondheid centraal. Dierenarts Jan Dijkhuizen van De Graafschap Dierenartsen zal ingaan op het opkweken van melkmonsters in een eigen boerderijlaboratorium om mastitisverwekkers sneller te detecteren en daarmee sneller en juister te kunnen handelen bij mastitis en droogzetten. Ook Dorieke van der Heide, die een eigen boerderijlaboratorium heeft, komt aan het woord. Sofie Piepers van de Universiteit Gent vertelt welke factoren bij welk verwekkerspectrum een belangrijke rol spelen in de bestrijding, ofwel waarom krijgt de ene koe binnen een koppel mastitis en de andere niet. Zyncke Lipkens van Melkcontrolecentrum Vlaanderen zal vertellen over celgetaldifferentiatie: vroegtijdige detectie van onzichtbare mastitis door nader inzicht in de verschillende celtypes die aanwezig zijn in de melk. Johan Grolleman van Melkwinning J,A. bespreekt praktijkcasussen waarbij de oorzaak van uiergezondheidsproblemen werd gevonden in de melktechniek.

Meer informatie is te vinden op melkenvoormorgen.nl

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
AlgemeenNieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?