Algemeen

Melken voor Morgen over uiergezondheid

Tijdens Melken voor Morgen, een evenement van vakblad Elite dat wordt gehouden op 12 oktober 2023, bespreekt melkwinningsadviseur Johan Grolleman van Melkwinning J.A. enkele casussen en ervaringen uit de praktijk waarin uiergezondheidsproblemen waren terug te voeren op de melktechniek.

Johan Grolleman werkt sinds 2003 als zelfstandig melkwinningsadviseur, daarvoor werkte hij bij DLV als melkwinningsspecialist. Zijn interesse voor melktechniek ontstond tijdens het landelijke celgetalproject begin jaren 90, nu is hij er dag in dag mee bezig. Grolleman adviseert bij ver- en nieuwbouw van melkstallen en melkrobots, bijvoorbeeld over koerouting en capaciteit. Waar discussie ontstaat over het al of niet goed functioneren van een melkstal of melkrobot, wordt Grolleman dikwijls ingeroepen, maar nog vaker als men in het duister tast als problemen ontstaan op het gebied van melkkwaliteit en uier- of koegezondheid.

Aanwezig zijn bij Melken voor Morgen? Kijk voor meer informatie op melkenvoormorgen.nl

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?