Algemeen

Voordelige zonne-energie voor Nieuw-Zeelandse veehouders

De Nieuw-Zeelandse overheid gaat het gebruik van zonne-energie op melkveebedrijven op het eiland stimuleren met een fonds van omgerekend 5,9 miljoen euro.

Met het geld uit het fonds kan energiebedrijf Solagri Energy in drie jaar tijd 100 tot 120 zonneparken met batterijsystemen aanlegpanelen bij melkveebedrijven. Eén park is inmiddels opgeleverd, acht projecten zijn in verschillende stadia van goedkeuring en constructie. De investeringen voor de veehouders zijn nihil – ze moeten alleen een kwart hectare grond ter beschikking stellen voor het zonnepark. De zonnepanelen en de batterijsystemen bieden de melkveehouders goedkope elektriciteit, in een tijd dat de stroomprijzen sterk zijn gestegen. Bovendien wordt door de aanleg van zonneparken bij melkveehouders capaciteit van waterkrachtcentrales vrijgespeeld voor andere delen van de economie, aldus topman Paul Saunders van Solagri Energy.

Bron: Farmers Weekly NZ

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?