Management

Ierland: 38 procent minder omzet uit melk

De Irish Creamery Milk Suppliers Association (ICMSA) waarschuwt ervoor dat de melkprijsdalingen zwaarwegende effecten hebben op de plattelandseconomie, ook in de komende jaren nog.

De voorzitter van de ICMSA, Pat McCormack, zegt de Ierse landbouw melkveehouderij miljard euro verliest. Dit verlies zal de uitgaven van de Ierse melkveehouders mogelijk met het dubbele bedrag, dus vier miljard euro, verkleinen.

De analyse van het ICMSA omvat alle 26 graafschappen van Ierland en gaat uit van een melkprijs van 59 cent in 2022 en van 37 cent in 2023. Bij een te verwachten productieterugval van twee procent ten opzichte van vorig jaar, betekent dit volgens de inzichten van de organisatie, dat in een tijd van 12 maanden 38 procent van de inkomsten uit melkgeld wegvalt. De analyse neemt de kosten voor meststoffen, energie en voerders niet mee. Het kan dus zijn dat de uiteindelijke inkomensverliezen nog groter zijn.

Foto: jannoon028 via Freepik

 

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?