Management

Friesland Campina en McDonald’s verlagen samen CO₂-emissie

Friesland Campina wil samen met fastfoodketen McDonald’s de CO₂-emissie verlagen die vrijkomt bij de productie van zuivelproducten die de coöperatie aan McDonald’s-restaurants in België en Nederland levert.

In het kader van het gezamenlijke CO₂-project zullen maatregelen die door melkveehouders worden genomen om de emissie te verlagen, direct gesteund. Tot deze maatregelen behoren onder meer verlenging van het weideseizoen, het inzetten van rantsoencomponenten met een lage CO₂-voetafdruk of de scheiding van mest in een droge en dunne fractie. Het doel van het gezamenlijke project is de emissies in 2025 met 14 procent te hebben verminderd ten opzichte van het jaar 2019. In juli presenteerden Friesland Campina en voedingsmiddelenfabrikant Mondelēz International hetzelfde doel.

Bron: Friesland Campina

Foto: Samuel Figueroa via Pexels.com

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?