Management

Royal Friesland Campina met Mondelēz International in klimaatzee

Zuivelcoöperatie Friesland Campina en chocoladeproducent Mondelēz International spannen samen om de koolstofvoetafdruk van melkveehouders te verlagen. Mondelēz International verwerkt melk van Friesland Campina tot onder meer chocolade en smeerkazen. Het gaat onder meer om de merken Daim, Milka, Oreo, Toblerone en Philedelphia.

Mondelēz ondersteunt Foqus Planet, het klimaatprogramma van Friesland Campina, financieel. Beide ondernemingen zijn overtuigd van het belang van partnerschap om grote stappen te maken naar verlaging van de CO2-voetafdruk. In 2025 14 procent minder dan in 2019 is het doel.

Sanne Griffioen-Roose, directeur farm sustainability bij Friesland Campina: “door deze samenwerking kunnen we onze leden-melkveehouders belonen voor klimaatmaatregelen en doorinvesteren in verduurzaming.” Met Foqus Planet streeft Friesland Campina na in 2050 klimaatneutraal te zijn. Deelnemende melkveehouders kunnen voor de vermindering van hun broeikasgasuitstoot een premie tot anderhalve euro per 100 kg melk ontvangen.

 Bron: Friesland Campina

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?