Management

Lichte groei van wereldwijde zuivelhandel verwacht, China importeert minder

De wereldhandel in zuivel nam afgelopen jaar met 4,6 procent af. Daarom liep de melkprijs in het eerste half jaar zo rap terug nadat deze recordhoogten bereikte. Voor 2023 rekent de FAO echter met een half procent stijging van het handelsvolume. Ten grondslag aan deze aanname ligt de hogere vraag naar zuivel uit Algerije, Mexico, Australië, Indonesië, Saoedi-Arabië en de Filippijnen.

China is met afstand de grootste zuivelimporteur ter wereld. De FAO rekent er echter op dat China dit jaar minder zuivel zal importeren. De wereldwijde voedsel- en landbouwautoriteit gaat uit van een 6,1 procent hogere binnenlandse zuivelproductie in China ondanks hoge voerkosten en lage melkprijzen.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?