NIEUWS

Verenigde Staten: meer kansen voor niet-vervangingskalveren
24 dec 2025Sam Locke van The Ohio State University schoof aan bij presentator Reagan Bluel van de podcast Dairy Science Digest om te praten over overtollige kalveren en hoe de melkveehouderij en de melkvee-vleesketen kunnen samenwerken om de waardeketen van deze kalveren te versterken.

In 2035 een tekort van 150 miljoen ton melk
24 dec 2025 | PremiumMarktspecialisten in de zuivel zijn het erover eens dat de melkprijzen binnenkort weer zullen stijgen. Wat maakt hen zo optimistisch?

Preventie en liquiditeit basis voor schaalgrootte
22 dec 2025 | PremiumMartin Vruggink kwam in 2004 naar Oost-Duitsland met 2.000 euro op zak. Nu hebben hij en zijn vrouw, op vier locaties 1.700 melkkoeien, 850 stuks jongvee, een akkerbouwtak en biogasinstallatie.

Kalf wil niet drinken – wat nu?
17 dec 2025 | PremiumDe koe heeft het pasgeboren kalf droog gelikt. Eenmaal in het kalverhok aangekomen, drinkt het kalf meer dan vier liter biest. Dat is ideaal, maar helaas niet altijd het geval. Want ondanks alle inspanningen van de melkveehouder, willen sommige kalveren simpelweg niet drinken.

Melkkoeien Duitse deelstaat Saksen naderen 11.000 kg-grens
17 dec 2025Met 10.909 kg melk per koe in MPR-jaar 2024/2025 voert de deelstaat Saksen de ranglijst aan. Nationaal is de melkproductie in Duitsland met 82 kg toegenomen.

Rabobank: herstel melkprijs pas vanaf midden 2026
17 dec 2025De wereldwijde zuivelmarkten zijn in het derde kwartaal van 2025 duidelijk afgekoeld en kwamen in het vierde kwartaal fors onder druk te staan. Oorzaak: een sterk groeiend aanbod rauwe melk in alle belangrijke exportregio’s.

Nog investeren in 2025?
15 dec 2025 | PremiumMelkveehouders hebben het afgelopen jaar gemiddeld uitstekend geboerd. Gaan ze voor het einde van het jaar nog maatregelen treffen om de belastingaanslag te drukken?

Effect van vijf dagen transitiemelk voeren aan kalf
10 dec 2025Wat zijn de effecten op het kalf van het voeren van transitiemelk aan kalveren? Met transitiemelk wordt de melk van de eigen moeder bedoeld. In een studie met 15 kalveren werd dit effect onderzocht.
