Management | Markt

921 Italianen nemen deel aan melkverminderingsregeling

Nadat duidelijk werd dat ruim 52.000 melkveehouders in de EU in hebben geschreven op de eerste ronde van de melkverminderingsregeling, bleef onduidelijk in hoeverre de Italiaanse melkveehouderij aan de regeling deelnam.

Welnu, 921 Italiaanse melkveehouders willen gemiddeld 26.000 kg melk minder leveren in het laatste kwartaal van dit jaar. Het uitblijven van cijfers uit Italië lokte min of meer speculeren uit, omdat de melkprijs die Italiaanse melkveehouders beuren doorgaans hoger is.

Dat er geen Griekse melkveehouders deelnamen, meldden we al. Opvallende cijfers komen verder van de eilanden Malta en Cyprus waar totaal drie melkveehouders deelnemen. Op Malta daalt de productie daardoor met 45.000 kg, op Cyprus met 12.000. Het aantal deelnemers en de reductie per land is te zien in dit overzicht (pdf) van de Europese Commissie. De gemiddelde Hongaarse deelnemers gaat maar liefst 126.000 kg minder leveren in 3 maanden.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?