Management | Markt

Investeren in Rusland lonend

Rusland zal in 2020 in 90 procent van de melk zelf voorzien, althans dat streeft het land na. Of het ze lukt om dan 90 procent zelfvoorzienend te zijn, betwijfelen steeds meer experts.

Eén van de twijfelende experts is de Duitse advocaat Thomas Brand. Als meer dan 15 jaar adviseert hij internationale investeerders bij het investeren en doen van transacties in Rusland.

De Russische zuivelindustrie heeft met een aantal problemen te kampen, onder meer met een tekort aan rauwe melk. Maar ook verouderde stallen en zelfs namaakproducten spelen de zuivelproducenten parten. Zo stelde Brand op een bijeenkomst van de BLB (Bremer Landesbank). De investeringsbehoefte in de zuivel zou er rond de 10 miljard bedragen. Desondanks sancties en de politieke crisis tussen Moskou en Berlijn, wordt de Duitse kennis volgens Brand in Rusland op waarde geschat en er is voor Duitse investeerders dus toch geen tegenwind. “Investeren in Rusland loont zich”, is het appel van Brand.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?