Management | Markt

Ekosem-Agrar melkt al 27.400 koeien

De melkveestapel van Ekosem-Agrar GmbH telde in 27.400 melkkoeien in 2016, die werden gehouden op vijf van dezes locaties verspreid door Rusland. Dat is 10 procent meer als in het jaar ervoor. De melkproductie van het bedrijf was 22 procent hoger.

Ekosem-Agrar is een Duitse holding en eigenaar van de Russische bedrijvengroep Ekoniva. Ekosem-Agrar is gevestigd in Walldorf. De bedrijvengroep telt zes locaties in Rusland met allemaal akkerbouw en rundvee. Op vijf van de zes locaties wordt gemolken.

De 27.400 koeien produceerden vorig jaar 220 miljoen kg melk. Dat is een productie van iets meer dan 8.000 kg per koe per jaar. Dat realiseerde Ekoniva vooral door in 2015 in gebruik genomen faciliteiten in 2016 volledig te benutten. De omzet uit melkproductie steeg met 19 procent naar 74,6 miljoen euro. Inclusief jong- en vleesvee telde het bedrijf in 63.900 runderen in 2016.

Bron en foto: Ekosem-Agrar

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?