Management | Markt

Top 10 zuivelondernemingen 2016

Rabobank heeft een omzet-ranking gemaakt van de zuivelondernemingen. Het Zwitserse zuivelconcern Nestlé voert de top 10-lijst van s’ werelds grootste zuivelbedrijven aan met een omzet van 27,1 miljard euro.

Onder Nestlé komen de Franse concerns Danone en Lactalis met 16,6 respectievelijk 16,3 miljard euro omzet. De vierde plaats is voor Dairy Farmers of America (DFA). Plek vijf is voor Royal FrieslandCampina. RFC verdrong Fonterra van de vijfde plaats. RFC zette 11,1 miljard om, Fonterra 10,8 miljard euro. Echter daalde de omzet bij RFC met 1,9 procent ten opzichte van 2015.

Twee Chinese zuivelondernemingen in top 10

Op plaats tien staat het Chinese Mengniu en is daarmee het tweede zuivelconcern uit het dichtstbevolkte land ter wereld in de top 10. Op plaats acht staat namelijk Yili. DMK staat op plaats 15. Müller, het andere grote Duitse concern staat op plaats 19. De omzet van DMK en Müller is 5,1 respectievelijk 4,4 miljard euro.

Bron: Raiffeisen.com, frieslandcampina.com

Tekstbewerking: Anna Schworm, Wilbert Beerling

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?