Management | Markt

Russen gaan 5.000 Nederlandse vaarzen kopen

De Russische holding Krasny Vostok Agro is voornemens de veestapel uit te breiden en heeft het plan 5.000 Nederlandse vaarzen te kopen om de stallen sneller te vullen. Azat Iskakov liet dit weten aan de The DairyNews, een Russisch medium. Iskakov is de voorman van het project ‘Lenino’, een onderdeel van de holding.

“Onze holding is begonnen met het vergroten van de veestapel, om de stallen versneld vol te zetten is gepland om 5.000 vaarzen te kopen in Nederland”, zei Azat Iskahov in een interview.

Door de versnelde groei van de veestapel wil de voorman van het project de productie van de holding tegen eind 2017 met 2.195.000 kg vergroten. Daarmee is de productie 3,7 maal groter. Met 1.067 koeien is de veestapel nu 4,4 maal groter. Het aantal medewerkers is verdubbeld en de salarissen ook.

4.295 kg per koe

De Russische melkproductie steeg volgens dezelfde website in de periode van januari tot en met augustus 2017 met 0,6 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016. De gemiddelde productie per koe, kleine bedrijven uitgesloten, is 4.295 kg in 2017. Dat is 247 kg ofwel 6,1 procent meer dan in 2016.

Alle getallen beschouwd, roept het de vraag op hoeveel melk Krasny Vostok Agro in 2018 zal produceren. Vanuit Moskou kwam onlangs het bericht dat de groei van de Russische melkproductie kleiner is dan gewenst.
Bron: DairyNews.ru

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?