Management | Markt

Richtprijs melk Zwitserland op 59 eurocent

De Zwitserse brancheorganisatie voor de zuivel heeft de richtprijs voor melk met drie rappen verhoogd. (1 Zwitserse Franc telt 100 rappen). Voor een kg A-kwaliteit melk is de richtprijs daarmee 68 rappen, dat is gelijk aan 59 eurocent.

Al sinds april 2016 is de melkprijs in Zwitserland continu 65 rappen. Nu de Zwitserse richtprijs weer verhoogd is, verhogen ook de detaillisten Migros en Coop de prijzen voor melk, zo schrijft persdienst LID. Een halve liter gepasteuriseerde volle melk kost nu 0,90 Franc tegen 0,85 Franc tot dusver. Emmi, de grootste zuivelverwerker van Zwitserland, betaalde over de laatste 12 maanden (augustus 2016 tot en met augustus 2017) gemiddeld iets meer dan 49 eurocent per kg melk uit.

Bron: ZMB

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?