Management | Markt

Arla boekt recordomzet uit biologisch op thuismarkt

De omzet die Arla behaalt met biologische producten is volgens het concern in 2018 voor het eerst hoger dan één miljard Deense Kronen. 1 Deense Kroon is 0,134 euro waard. De omzet uit biologische producten steeg met zes procent in 2018 en kwam omgerekend op 140,3 miljoen euro.

In 2018 maakten biologische producten 13 procent uit van de totale omzet die Arla in thuisland Denemarken boekte. Met de groei is Arla goed op weg naar het doel dat de concernleiding heeft gesteld: een omzetstijging uit biologisch van de helft tussen 2015 en 2020.

Arla zelf verklaart het succes door een breed aanbod van biologische producten. Voor de komende jaren zijn doorlopend invoeringen van nieuwe innovatieve biologische producten ingepland. Het grootste deel van de biologische omzet wordt echter met drinkmelk binnengehaald.

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?