Management | Techniek

Arla plant melkstroom binnenkort met kunstmatige intelligentie

Met behulp van zogenoemde ‘kunstmatige intelligentie’ wil Arla binnenkort de melkleveranties van de leden nauwkeuriger kunnen inschatten. Arla denkt door de betere planning jaarlijks 200 miljoen kg meer melk duurzaam te kunnen verwaarden.

De 10.300 Noord-Europese leden van de coöperatie Arla leveren jaarlijks ongeveer 13 miljard kg melk aan de zuivelonderneming. De nieuwe tool die Arla gaat gebruiken zou dankzij de kunstmatige intelligentie kunnen voorspellen hoeveel melk anderhalf miljoen koeien in de nabije toekomst produceren. Tot nu toe duurde een vergelijkbare prognose op basis van een groot aantal Excel-tabellen meerdere dagen. De nieuwe prognosemethode vraagt daarentegen maar enkele uren en is bovendien 1,4 procent nauwkeuriger.

Bron en foto: Arla Foods

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?