Dairy Crest wordt Saputo Dairy UK

De onlangs door het Canadese Saputo overgenomen Britse Dairy Crest zal vanaf juli opereren onder de naam Saputo Dairy UK. Familiebedrijf Saputo nam Dairy Crest volledig over voor 975 miljoen Engelse ponden. Op 15 april jongstleden werd de overname officieel bevestigd.

Bij Dairy Crest werken 1.100 mensen verspreid over zeven vestigingen. De winst na belastingen was in het laatst gepubliceerde boekjaar 457 miljoen pond (522 miljoen euro). Dairy Crest bestaat sinds 1981 en was sinds 1996 beursgenoteerd tot de overname door Saputo. Saputo is een Canadees familiebedrijf dat inmiddels ook actief is in onder meer de VS en Argentinië. Saputo boekte in 2017 een omzet van 9,6 miljard euro volgens de top 20-zuivelondernemingen van Rabobank.

Saputo in Australië

Twee keer over deed het al een overname in Australië. Vorig jaar werd het failliete Murray Goulburn overgenomen door Saputo en in 2014 werd geïnvesteerd in Warrnambool Cheese and Butter (WCB). Daarmee is Saputo de grootste zuivelonderneming in Australië. Met Dairy Crest zegt Saputo een gedegen onderneming over te nemen. De groei ziet de Canadese onderneming vooral in de zuivelexport. Dairy Crest haalt slechts twee procent van zijn omzet uit export. In 2018 werd ook de Amerikaanse kaasmaker F&A Dairy Products over, een kleine onderneming met 170 medewerkers die onder meer mozzarella maken.

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email