Management | Markt

China importeert meer zuivel

In de maand maart importeerde China minder melkpoeder dan in februari. Toch importeerde China in het eerste kwartaal aanzienlijk meer zuivel dan in het eerste kwartaal van 2018. En ook in 2018 was er sprake van stijging van de Chinese zuivelimport.

De Chinese import van landbouwproducten, waaronder zuivel, steeg in 2018 verder. Ten opzichte van 2017 steeg de hoeveelheid zuivelproducten die China globaal inkocht met 7,8 procent tot 2,74 miljoen ton. De Chinese invoer van melkpoeder steeg met 11 procent bovengemiddeld veel en groeide tot 1,3 miljoen ton. De waarde van de geïmporteerde zuivelproducten was met zo’n 9,4 miljard euro ongeveer 15 procent hoger.

In China is boter bijzonder geliefd. Met meer dan 100.000 ton geïmporteerde boter in 2018 is China de grootste boter importeur onder niet-EU landen. De Chinese kaasimport steeg met 0,2 procent slechts gering.

Import China 2019

In maart van dit jaar importeerde China ongeveer 25 procent minder melkpoeder dan in februari. Vergeleken met maart 2018 was de import van vol melkpoeder 43.900 ton en daarmee 61 procent hoger dan in maart 2018. Het is de grootste hoeveelheid melkpoeder in de maand maart sinds drie jaar.

Nieuw-Zeeland hofleverancier vol melkpoeder

In het eerste kwartaal van 2019 werd 265.500 ton vol melkpoeder geïmporteerd door China en dat is het grootste volume sinds 2014. 97 procent van het importvolume aan vol melkpoeder kwam volgens een analyse van Highground Dairy uit Nieuw-Zeeland. De import van mager melkpoeder steeg in het eerste kwartaal met 15 procent tot 20.600 ton. De import van babymelkpoeder steeg met 16 procent tot 27.900 ton.

Tekst: Katrin Berkemeier – Foto: Elite  

Bronnen: AgE, ZMB, moproweb.de

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?