Australië: aanzienlijk minder melk

De melkproductie in Australië blijft sterk teruglopen. De totale productie wordt er sinds juni steeds minder. In februari 2019 werd een productiedaling van maar liefst 12,7 procent gemeld.

In januari 2019 was de productie in Australië ook al met 10,9 procent teruggelopen. Dat bleek uit gecorrigeerde informatie van Dairy Australia. In totaal werd in de eerste acht maanden van het Australische melkjaar 6,43 miljoen ton melk geproduceerd. Dat is 6,4 procent minder dan in dezelfde periode een melkjaar eerder. De oorzaken van de sterk verlaagde productie zijn de extreem hoge temperaturen aan het begin van het jaar in de belangrijke melkproductieregio’s en de daarmee gepaard gaande hoge kosten voor irrigatie en voer.

Tekst: Katrin Berkemeier

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email