Management | Markt

Australië: aanzienlijk minder melk

De melkproductie in Australië blijft sterk teruglopen. De totale productie wordt er sinds juni steeds minder. In februari 2019 werd een productiedaling van maar liefst 12,7 procent gemeld.

In januari 2019 was de productie in Australië ook al met 10,9 procent teruggelopen. Dat bleek uit gecorrigeerde informatie van Dairy Australia. In totaal werd in de eerste acht maanden van het Australische melkjaar 6,43 miljoen ton melk geproduceerd. Dat is 6,4 procent minder dan in dezelfde periode een melkjaar eerder. De oorzaken van de sterk verlaagde productie zijn de extreem hoge temperaturen aan het begin van het jaar in de belangrijke melkproductieregio’s en de daarmee gepaard gaande hoge kosten voor irrigatie en voer.

Tekst: Katrin Berkemeier

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
ManagementMarkt
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?