Gezondheid | Magazine | Premium

Dit helpt bij Mortellaro

Mortellaro vind je op vrijwel elk bedrijf. In een praktijkstudie is nu onderzocht hoe de klauw­aandoening het best te behandelen is.

Mortellaro of Dermatitis Digitalis (DD) wordt op vrijwel elk melkveebedrijf aangetroffen. Veel pinken krijgen al in de opfok met te maken de ziekte, die vanwege de verschijningsvorm ook wel ‘aard­beienziekte’ wordt genoemd. De behandeling kost geld, tijd en is zenuwslopend. De behandeling wordt bovendien niet altijd met genezing bekroond. Een praktijkstudie in de Duitse deelstaat Beieren vergeleek vijf behandelmethoden en leverde een belangrijke conclusie op: een behandeling met antibiotica is bij Mortellaro overbodig.

Dit is een Premium-artikel
Wil je 14 dagen Premium ervaren? Maak dan een gratis proefabonnement aan.
Heb je al inloggegevens? Log dan in

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?