Melken

Grote verschillen in Europese melkproductie

De gemiddelde melkproductie op een Nederlands melkveebedrijf was in 2018 9.200 kg melk per koe. De productieverschillen tussen andere belangrijke zuivellanden zijn groot. Dat meldt Verantwoorde Veehouderij.

De gemiddelde productie in Nederland van 9.200 kg melk per koe is hoog. In Frankrijk ligt de productie op een vergelijkbaar niveau. Denemarken voert met een gemiddelde productie van 10.900 kg per koe de ranglijst aan. Ierland en Polen doen het met een gemiddelde van 6.000 kg per koe het slechtst.

Kijkend naar de niet-Europese landen doen de Verenigde Staten het met een gemiddelde productie van 10.700 kg melk per koe goed. De koeien in Australië geve gemiddeld 6.000 kg. In Argentinië ligt het gemiddelde op 5.000 kg per koe. In Nieuw-Zeeland is dat 4.500 kg.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?