Jongvee

Europese kalverconferentie 2020

Op 12 en 13 maart vindt voor de tweede keer de European Calf Conference plaats in de Duitse stad Bremen. Op de editie van 2019 kwamen 200 melkveehouders, dierenartsen en adviseurs uit 18 landen bij elkaar.

De editie van 2020 vindt plaats in het Maritim hotel en congrescentrum Bremen. Harma Berends van Agrifirm is een van de sprekers op het congres. Ze gaat in haar inleiding ‘Precision nutrition’ in op het vertalen van de wetenschap naar de praktijk. Richard Ducatelle van de Universiteit Gent vertelt over voedingsallergie bij kalveren. “Alle kalveren hebben voedingsallergie, hoe kunnen we dat voorkomen”, is een quote uit de inleiding van Ducatelle. De Canadese wetenschapper Jodi Wallace behandelt in haar lezing het onderwerp “kalveropfok zonder behandelingen én zonder verliezen”. In totaal komen 14 sprekers aan het woord op de twee conferentiedagen waaronder ook Marijke Everts en Evi Croes, beide uit Nederland. Croes is R&D manager bij Nukamel. Everts is hoofd corporate affairs bij de VanDrie Group. Andere sprekers zijn onder meer Peter Zieger, kalverspecialist bij Diamond V, en Christian Koch van het Duitse proefbedrijf Hofgut Neumuehle.

Op de tweede dag van het congres is het in de middag mogelijk de aansluitende kalvervakbeurs te bezoeken en om mee te gaan op bedrijfsbezoek naar een melkveebedrijf in de omgeving.

Mediapartner

Elite is mediapartner van het ECC. Na de conferentie leest u meer over de nieuwste onderzoeken en inzichten over de opfok en verzorging van kalveren op deze website en in vakblad Elite.

Tickets voor de conferentie in Bremen zijn verkrijgbaar via www.ecc-event.com. Maritim Hotel Bremen is vanaf Enschede krap tweeënhalf uur rijden.

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Jongvee
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?