Management

Russische melkproductie groeit door

De melkproductie in Rusland zal volgens inschattingen van het Landbouwministerie in Moskou opnieuw gematigd groeien. Volgens de prognose zou de productie in 2021 1,2 procent hoger uitvallen. Daarmee zou in 2021 het grootste volume sinds 11 jaar worden gemolken. De ambtenaren in Moskou baseren hun optimistische prognose op goed voer, de invoering van innovatieve huisvestings- en managementsystemen en intensief gebruik van het genetische potentieel van de Russische melkveestapel.

De subsidies die de Russische staat in 2020 aan de zuivel bestede, zou omgerekend op 401,8 miljoen euro neerkomen. Volgens het Russische ministerie zal de zelfvoorzieningsgraad in 2021 op 86,3 procent liggen. Dat is 2,2 procent meer dan in 2020. Volgens de statisticus in Moskou heeft Rusland in 2020 20 procent meer zuivel geëxporteerd dan in 2019. Voor het lopende jaar zijn er peilingen die van 25 procent meer export spreken. Gelijktijdig zou de import van dezelfde productgroep met acht procent teruglopen.

Bron: AgE

Over de auteur: Wilbert Beerling
Wilbert Beerling groeide op een melkveebedrijf op. Sinds 2011 werkt Wilbert bij AgriMedia waar hij nu zorg draagt voor de samenstelling van de vakbladen Elite...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Elite Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van melkvee?